LoginRegister
Nintendo Wii / Wii U Forum
+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Junior Member Justintimeforawii's Avatar
    Member #
    12660
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    2
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]

    Faulty Wii No sound at all!

    Hello everybody

    My Wii has gone faulty and its only 3 days old! #

    It has no sound coming out of the A/V cable, the remote gives sound and thats it, yes I have turned the volume up on my TV and its connected right before you ask!

    I was bowling and got a strike and there was a loud crackle and the sound went off.

    Tried powering off (unplug it) and back on again but no joy, I hope this is not a common fault and that they last longer than 3 days.

    Checked TV using PS2 and confirmed that TV works fine

    Just as well it comes with 2 years warranty, time to take back to shop and either get another warranty replacement / refund if they have none in stock.

    has anyone ells had this yet of this?

    Maybe mine in the first faulty one?

    Justintimeforawii

  2. #2
    WiiChat Member r00ntje's Avatar
    Member #
    12034
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    40
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Maybe its the 'tulip'-cable, i think its called coax in english?
    Anyway you might want to try another cable or reconnecting everything.

    gl with it, hope its not a big problem

  3. #3
    Junior Member Justintimeforawii's Avatar
    Member #
    12660
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    2
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    It's not the cables, I have not moved it off my glass shelf since getting it set up. any one know a way to factory default one, maybe worth a try.

  4. #4
    WiiChat Veteran Riviet's Avatar
    Member #
    45
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    1,457
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    3388-6355-5969-8398
    Ah, that's unfortunate for you Justintimeforawii.

    I've had problems with sound/video with the cables, but it's the tvs' sockets that aren't very stable so I just have to move/fiddle the cables before the video/audio is back.

  5. #5
    Account Suspended callme.nasty's Avatar
    Member #
    11708
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    PA
    Posts
    540
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    to be honest, i dont think its even possible for the wii to not have sound. i could be wrong, i'm it almost has to be the cable. you say its not the cable just because it hasn't been moved, but that means nothing. the cable could've just gone bad. try a new cable.

  6. #6
    Junior Member trell360's Avatar
    Member #
    56462
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    I am having the same problem with my Wii as well, and its only about 3 days old. I really doubt its a problem with the cables as you guys have mentioned. I have sound coming from the remote, but thats it. The sound is all the way up on the TV, and I have tried different media devices (DVD player) on the ports, and I get sound. Because I am not the only one having this issue, its very hard to believe that the only thing wrong is the cable.

    When I first plugged it in, I was getting sound, and then for some reason when I turned it on last night, I was getting no sound. Hope some out there is able to get this problem solved.

  7. #7
    WiiChat Member rukus's Avatar
    Member #
    23541
    Join Date
    May 2007
    Posts
    928
    Friends
    4
    Wii Friend Code: $post[field5]
    lets see
    sound coming from the remote
    sound is all the way up on the TV,
    have tried different media devices
    Tried powering off (unplug it) and back on again but no joy
    there was a loud crackle and the sound went off
    Checked TV using PS2
    the tv works.
    the ps2 works (assuming using same ports?)
    the audio in the wiimote works.

    so, the sound for the wiimote would come from the same sound processor as the sound for the TV. therefore, its not that. The tvs plugs work, the tvs speakers work,
    there was a loud crakcle (indicating burning out?)
    have you inspected the cables for any sign of burning, melting, smell?
    if something in the wii went, i would be astonished that it would ONLY kill the stereo sound.
    only thing that seems logical is a bad wire.
    take it back, ask to try it with a different cable.

    just b/c you dont think its a cable, doesnt mean it isnt.
    Wii Games: Legend of Zelda: Twilight Princess, Heatseeker, Excite Truck, Wii Play, NHL 2k9, Super Mario Galaxy, Super Strikers Charged, Shaun White Snowboarding, The Bigs, Guitar Hero: World Tour, Ghost Squad, Call of Duty: World at War, Wii Sports Resort, Punch-out!

    VC: Wave Race 64

    Homebrew Channel

  8. #8
    Senior Member CantGetAWii's Avatar
    Member #
    9325
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    WiiChat
    Posts
    6,418
    Friends
    33
    Wii Friend Code: $post[field5]
    3099-0319-5478-2979
    I've had problems with the cables before, one of the knobs connecting to the TV slipped out so I couldn't use it anymore obviously. Nintendo send me a new one for a nice 5.99 I think.

    CantGetAWii
    ProudWii60Owner


    'I don't want to go back, I want a new day & age.'


    Retired Moderator-[PM]


    Brawl FC: 4682-8172-0512 [PM for add]
    Quote Originally Posted by Sumn0ob
    So all we have to do to become mods is be online all time I can do that on break which is now

  9. #9
    Junior Member Surfnsfari's Avatar
    Member #
    68492
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Quote Originally Posted by rukus View Post
    lets see
    sound coming from the remote
    sound is all the way up on the TV,
    have tried different media devices
    Tried powering off (unplug it) and back on again but no joy
    there was a loud crackle and the sound went off
    Checked TV using PS2
    the tv works.
    the ps2 works (assuming using same ports?)
    the audio in the wiimote works.

    so, the sound for the wiimote would come from the same sound processor as the sound for the TV. therefore, its not that. The tvs plugs work, the tvs speakers work,
    there was a loud crakcle (indicating burning out?)
    have you inspected the cables for any sign of burning, melting, smell?
    if something in the wii went, i would be astonished that it would ONLY kill the stereo sound.
    only thing that seems logical is a bad wire.
    take it back, ask to try it with a different cable.

    just b/c you dont think its a cable, doesnt mean it isnt.
    I had exactly the same problem but without any cackling sound. The sound worked fine one day and we turned on the next and no sound at all except from the remotes. I thought maybe my daughter accidentally turned the sound off in the settings somewhere but I couldn't find anyway to do that. Nothing muted on the TV so after reading this has happened to a couple other people makes me think it's in the wii system itself. Sound works fine everywhere else. Cables are fine, system is new, no one has pulled on the cables and they haven't been moved.

  10. #10
    Junior Member Mario2314's Avatar
    Member #
    84646
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    uk
    Posts
    1
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]

    my Wii has recently lost all sound! i have tried changing TV i have wriggled the cables and tried the volume. but it still is silent I'm going to the game shop tomorrow to see whats going on.
    Ill reply if i have any luck!

    Last edited by Splash_King; 09-09-2011 at 10:34 PM. Reason: Entire posts of caps lock is frowned apon; large sized text even moreso.

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Similar Threads

  1. Sound Kicking in and out for my Wii!!!
    By petwoip in forum Nintendo Wii Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 02-11-2008, 05:09 PM
  2. Daviduk200's------Wii game reviews----- and hints
    By daviduk200 in forum Nintendo Wii Gaming
    Replies: 62
    Last Post: 12-22-2007, 03:45 PM
  3. Medal of Honor 2: Sound Question
    By redryder in forum Nintendo Wii Gaming
    Replies: 6
    Last Post: 12-10-2007, 07:10 PM
  4. Mario Kart 64 Sound Problems?
    By MrWiiMan24 in forum Virtual Console, WiiWare and DSIWare
    Replies: 2
    Last Post: 02-25-2007, 02:21 PM
  5. Sound Issues Please Any info or help needed
    By SoloSebo in forum Nintendo Wii Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 01-16-2007, 12:30 PM

Search tags for this page

lost sound on wii
,

my wii has no sound

,
no sound from wii
,

no sound on wii

,
no volume on wii u tv
,
problem with volume on my wii
,
sound on wii not working
,
why have i got sound on my wii but no picture
,
why is there no sound on my wii
,

wii no sound

,
wii no sound fix
,
wii sound not working
Click on a term to search for related topics.