LoginRegister
Nintendo Wii / Wii U Forum
+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Nintendo Wiggly's Avatar
    Member #
    39152
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    69
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]

    is my wiimote broken?

    I went out and bought a second wiimote and nunchuck today. also umbrella chronicles

    anyway, I get home and wanna test the new wiimote to make sure it works... it wont turn on. if I press the little red "sync" button on the back under the battery cover all 4 lights blink for about 15 seconds then turn off.

    it is deffinately not the batteries (took bats out of working wiimote and used those with no luck). so is there something im supposed to do to make it work or did I just get a faulty one?
    Wii would like to play.

  2. Ads


  3. #2
    The Wii is my blade. Zangetsu's Avatar
    Member #
    38715
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    38
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    6715-5898-0010-9912
    more than likely its a fualty one. If battereies from working one didnt work and you were sure u put bats in rigt thenhe your mote is jus malfunctioning
    1 Wii system, 2 wii remotes, 1 nunchuk, 1 Wii sports game, 1 Wii play game, 1 Red Steel


    If I help in any way small or large plz click on me green mushroom

  4. #3
    Nintendo Wiggly's Avatar
    Member #
    39152
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    69
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    well that blows... thanks though
    Wii would like to play.

  5. #4
    WiiChat Member wiijected's Avatar
    Member #
    37837
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Oregon
    Posts
    6
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    I went through this just the other night. The way I resolved it was by pressing the red "sync" button on the wiimote like you had, and pushing the "sync" button on the wii located under the front cover by the SD card slot

  6. #5
    Nintendo Wiggly's Avatar
    Member #
    39152
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    69
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    hmmmm... ill give that a shot real fast... thanks! great first post lol

    EDIT

    worked! wow, they should put some kind of directions on the wiimote packaging that says to do that if ti doesnt work. I had no idea that there was even a sync button on my wii
    Last edited by Wiggly; 12-03-2007 at 09:15 PM.
    Wii would like to play.

  7. #6
    Iam THE LAW! bigwilliiy's Avatar
    Member #
    28551
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisbane.
    Posts
    669
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    6772-9484-5615-6705
    Mine has the same problem, but it doesnt work still, changed batterys (they work on other remote)

    HELP?
    Pre-Apocalypse Wiichatter.
    Remaining Survivor of the Wii In Australia Members.

  8. #7
    Homework! Bigred's Avatar
    Member #
    35349
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    CA
    Posts
    297
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Quote Originally Posted by Wiggly
    hmmmm... ill give that a shot real fast... thanks! great first post lol

    EDIT

    worked! wow, they should put some kind of directions on the wiimote packaging that says to do that if ti doesnt work. I had no idea that there was even a sync button on my wii

    its in the manual...
    but I don't blame you (that much)... nobody reads the instructions anyways (except for me cuz I'm a loser). lol
    SSBB FC: 1547-4946-7686
    A response to "Wii - DVD Compatible?"
    "I put a PS3 disc in it and the Wii wouldn't read it. WTF is this world coming to? If I buy a video game console, it better take and kind of media I want. Even if I were to dust off some of my vinyl LPs, the bastard better work."





  9. #8
    I dunno? infamous85's Avatar
    Member #
    34260
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Pensacola, FL
    Posts
    54
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    8133-6731-4978-7821
    well..you need to sync every wii mote u buy to your wii system. how did you manage to get the 1st wii mote to work without pressing the red button on ur wii system? hehe..thats how all new wiimotes work, i have 4 wiimotes and u gotta sync them the same way. press the red button in the back where the batteries are on the wiimote then press the red sync button on the wii console where the SD memory slot is. and bingo there ya go.

  10. #9
    Nintendo Wiggly's Avatar
    Member #
    39152
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    69
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    actually the wiimote that came with the system was already synced on mine
    Wii would like to play.

  11. #10
    Super Ninjarator Foxy's Avatar
    WiiChat Moderator
    Member #
    20731
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    6,700
    Friends
    22
    Wii Friend Code: $post[field5]
    3881-9484-9041-5848
    You know where you insert the SD card in the wii?

    There is a red button there too, press both the wiimote sync button and this consoles red button and they shall sync.

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Search tags for this page

are wii remotes supposed to be wiggly
,
how do i connect my wii remote
,
how to know if wii remote is broken
,
how to tell if wiimote is broken
,

is my wiimote broken

,
second wii remote turns off
,

wiggly wii remote

,
wiggly wiimote
,
wii remote is wiggly
,
wii remote wiggly
,

wiimote broken

,
wiimote whiggly
Click on a term to search for related topics.