LoginRegister
Nintendo Wii / Wii U Forum
+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    WiiChat Member jsnipeshow's Avatar
    Member #
    41491
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    7
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]

    Internet connection problems for wii

    i hav a 100mbps wireless connection from my linksys router. i hav set up a connection with my wii and the internet is good on it for a couple mins then it stops workin for a long time and starts again. and in the past few days i hav been tryin to update my wii from version 3.1 to 3.2 i believe and it starts the update and get to lik maybe 15 percent and once it got to lik 90 percent but then the wii looses the connection. this is pretty annoying lol . i dont knw wats wrong. ny suggestions/possible help??
    greatly appreciate it.

  2. Ads


  3. #2
    SSBB Name = JAA! phillepino's Avatar
    Member #
    35184
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    SACTOWN
    Posts
    735
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    5481-6878-4567-7796
    umm..

    you should move the wii closer to the router until it has at least 2 out of 3 bars of connection.

    Maybe the lost of wi-fi signal is causing it to stop the update.

    Oh yeah to truly understand the specific speed of ur internet go to www.speedtest.net and post ur result here :]

    *A Rep increase will be nice*
    Super Smash Brawl FC : 2921-8748-2416
    Location : California, US

    Are u from the west coast and do you play 2v2?
    Add us and other people who play 2vs2 as well from this thread:
    http://www.wiichat.com/pacific-west/...westcoast.html

  4. #3
    Get Money Dummy yungblood6's Avatar
    Member #
    34300
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Kansas City
    Posts
    383
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    5134-2285-1457-3930
    I have a similar problem but mine doesnt lose connection it just stops loading the page half way thru. It didnt give me any problems till the last couple of weeks when i started using it more, i delete the cookies before i load a new page, but that shouldn have any thing to do with it. I know the pages are wii compatible because i go to them on a regular basis its just know it won't load them. It does if for wii chat sometimes, the g4 channel for the wii, and other wii based websites. If any one knows whats wrong help would be apreciated.
    Don't Be A Fan Boy Its Not Benaficial

  5. #4
    WiiChat Member jsnipeshow's Avatar
    Member #
    41491
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    7
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    http://www.speedtest.net/result/213693222.png is my result

    and how do u check how many bars the connection to the wii is? do u check this on the wii?

  6. #5
    WiiChat Member wolverine's Avatar
    Member #
    40514
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    5
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    I don't think the wii has anyway to show you it's signal strength, or am i mistaken?

  7. #6
    WiiChat Member jsnipeshow's Avatar
    Member #
    41491
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    7
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    oh i jus found it. it shows the signal strength when u click search for an acess point. its beside the lock indicating whether or not ur wireless internet or w/e is locked or not

  8. #7
    \/\/ii'd Out For Life dedpoet777's Avatar
    Member #
    9100
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Surfside Beach, SC
    Posts
    323
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    0792-2476-6769-9631
    if you are running p2p programs and downloading stuff, sometimes i will cut your router off because it is trying to handle too many connections.

    so, if youre doing that, that might be causing your issue. it esp cuts out wireless for some reason
    \/\/ho's Got

    Wii: Super Mario Galaxy, Zelda:Twilight Princess, \/\/ii Sports, \/\/ario \/\/are, Tiger \/\/oods:07, \/\/ii Play, Super paper Mario, Prince of Persia, Game Party//-//3 Remotes, 2 Chuks, Retro Skin
    DS:Zelda Phantom hourglass, New Super Mario Bros, Tetris DS, Brain Age, Brain Age 2, Touchmaster, Big Brain Academy, Mario Kart DS, Castlevania:Portrait of Time//Retro Skin, Switch&Carry Digital Camou Case.

  9. #8
    \/\/ii'd Out For Life dedpoet777's Avatar
    Member #
    9100
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Surfside Beach, SC
    Posts
    323
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    0792-2476-6769-9631
    oh and also, you might want to try this if my above post does not help you. you might need to update the firmware on your router. just to to the manufacturers site and go to the support portion, there will will find firmware updates for your router. make sure to look close and pick the correct router.

    then you dl the firmware onto your computer and login to your router from the browser. i believe for linksys it is 192.168.1.1 not sure what the passwords are.

    anyway, once inside the router options there should be a tab for like "admin" or management or something, so in there and find the file you downloaded and upgrade the firmware.

    however if you changed any settings on the router such as security or passwords, they will be reset once you upgrade the firmware

    hope that helps
    \/\/ho's Got

    Wii: Super Mario Galaxy, Zelda:Twilight Princess, \/\/ii Sports, \/\/ario \/\/are, Tiger \/\/oods:07, \/\/ii Play, Super paper Mario, Prince of Persia, Game Party//-//3 Remotes, 2 Chuks, Retro Skin
    DS:Zelda Phantom hourglass, New Super Mario Bros, Tetris DS, Brain Age, Brain Age 2, Touchmaster, Big Brain Academy, Mario Kart DS, Castlevania:Portrait of Time//Retro Skin, Switch&Carry Digital Camou Case.

  10. #9
    Avid Gamer Gamejunkie's Avatar
    Member #
    39353
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ohio,USA
    Posts
    110
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    8160-0850-5113-5260

    interference....

    If you have and cordless phones, certain cell phones, or microwaves, it could be disconnecting you due to interference, Experiment with different locations too...

    Guitar Hero III - 0301-8564-5059
    If time is a drug, then Big Ben is a needle,
    injecting it in the sky...

  11. #10
    The "Real" Tech Support Clarke's Avatar
    Member #
    36137
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    224
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    4185-4226-9233-5237
    100mbps is just you're connection of the Wii to the router not the actual internet connection.

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Search tags for this page

connection problems for wii
,
how tov find internet connection on wii
,
internet connection on wii
,
internet connection problems with wii
,
internet connection with wii
,
is a wii wireless internet connect
,
set up wii internet connection
,
why my internet connection stop with wii
,
wii internet conection
,

wii internet connection

,
wii internet connection pages won't load
,
wii internet connection problem
Click on a term to search for related topics.