LoginRegister
Nintendo Wii / Wii U Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    WiiChat Member CaliforniaBeachUSA's Avatar
    Member #
    3377
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    65
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]

    Vizio 37" LCD TV and My Wii

    I have been playing my Vizio 37" LCD TV and My Wii together for a few days now and was wondering. I have everything connected with standard cords (the red, yellow, and white) but I remember something about different inputs in the back of the TV and different cords can make all the difference. What is that about and here is the list of holes/inputs I have in the back of my TV:

    VIZIO L37 (L37) LCD TV - VIZIO HDTV TVs, HDTV Monitors

    Sorry I had to post the link, but It won't let me copy and paste the specs I need. That site also has the resolution and the TV is HDTV built in. I don't know if that helps. Let me know.

  2. Ads


  3. #2
    WiiChat Member ilcid's Avatar
    Member #
    5228
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    126
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    2168-2309-3726-8049
    You're going to want to use Component as soon as you can get your hands on a cable.

  4. #3
    WiiChat Member CaliforniaBeachUSA's Avatar
    Member #
    3377
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    65
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Can you point me in the right direction? What do I need to buy? Link? And what does that mean? I'm a newbie to new TV's.

  5. #4
    world crown chimpokomastr pizzaluvr's Avatar
    Member #
    1728
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    NW Arkansas
    Posts
    679
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    just find component cables, they aren't in stock anywhere unless your lucky, i would google it "wii component cables"
    Spoiler Alert!

  6. #5
    WiiChat Member CaliforniaBeachUSA's Avatar
    Member #
    3377
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    65
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Why aren't they in stock? It couldn't be because of the Wii & PS3. Those cables have been out for years and theres million of them (literally).

  7. #6
    Banned Remax Realtor's Avatar
    Member #
    3250
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    105
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    They are out of stock because people bought them all. That was a stupid question..... Ps3 and wii do not use the same cables. They have different connectors. You cant just use normal component cables, they have to be made for the wii. Google it and you can find a set to buy. I believe nintendo is releasing the next wave of them in early december.

  8. #7
    WiiChat Member CaliforniaBeachUSA's Avatar
    Member #
    3377
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    65
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    What happens if I have a System Selector? Do I need to buy component cables for all of them or just the main connector to the TV? Also, are component cables/the component input the best quality input for the wii/consoles? Or is there a HD Cable? (Or something like that?)

  9. #8
    WiiChat Member tsowaiman's Avatar
    Member #
    2922
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    40
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Quote Originally Posted by CaliforniaBeachUSA
    What happens if I have a System Selector? Do I need to buy component cables for all of them or just the main connector to the TV? Also, are component cables/the component input the best quality input for the wii/consoles? Or is there a HD Cable? (Or something like that?)
    What a stupid question again. You should use component cable if you want to output 480p picture.

  10. #9
    WiiChat Member ilcid's Avatar
    Member #
    5228
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    126
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    2168-2309-3726-8049
    There are no HD cables for the Wii. Right now, component is the best we have (component and composite are the only ones available, component being 480p, the highest we have).

    The reason the component cables are so hard to get right now is because they use a proprietary connector to connect to the Wii. So you could buy a normal component cable, but it wont fit.

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Similar Threads

  1. 37" LCD HDTV Recommendations for Wii??
    By jskains in forum Nintendo Wii Hardware
    Replies: 9
    Last Post: 02-26-2007, 02:49 PM

Search tags for this page

can+wii+play dvds
,
does wii work with vizio tv
,
how do i connect a wii to my 37 vizio tv
,
how do i connect my wii to my vizio tv
,

how do i connect my wii to my vizio tv?

,
how to connect my wii to my vizio tv
,
how to connect wii to vizio 65 in
,

how to connect wii to vizio tv

,
how to get my vizio hd tv to show a wii picture
,
vizio 37 inch wii connection
,
why wont my wii work on my vizio tv
,
wii cable compatability vizio tv
Click on a term to search for related topics.