LoginRegister
Nintendo Wii / Wii U Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member dingobiatch's Avatar
    Member #
    11677
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    3
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]

    Very strange issue with component cable on 50"..

    For my first week with the Wii, I only had the supplied cable (non-component). Everything worked perfectly, but I am on a 50" plasma, so I wanted component.
    I searched around and finally found a place with a component cable (I believe it's the standard nintendo one, but I'm not sure). Plugged it in, everything looked fine. Until I started actually navigating through the Wii menus. Certain screens (loading screens, Mii creation screen, Internet channel, when you die in lava in Zelda) have almost an interference look to them.. on the top half/quarter of the screen only. Now, I do have a component switch, so I'm going to try directly connecting the Wii, but I have a wierd feeling that it might not be that. Only because the interference issue only happens on certain screens (it doesn't happen when I'm actually playing a game, like walking around in Zelda, or when you type using the on-screen keyboard in the Internet program).

  2. #2
    Junior Member dingobiatch's Avatar
    Member #
    11677
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    3
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    ...nobody has any ideas?

  3. #3
    I GOT A JAR OF DIRT. surfinrach90's Avatar
    Member #
    10310
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    4,480
    Friends
    7
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Does it ever hapen on other games? Or is it just the Zelda game? and also, is it just you that's noticed that? Or can other people see it too?

  4. #4
    Junior Member dingobiatch's Avatar
    Member #
    11677
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    3
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Happens over many different screens, not just Zelda.
    And everyone can see it, I en't crazy.

    If I directly connect the Wii to the TV (no component switch), and it still screws up, I'll take a picture. Maybe that'll help.

  5. #5
    Addicted since Nov. 19th Wii Addict's Avatar
    Member #
    8120
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Chichago Subburbs
    Posts
    87
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    4283-6231-2650-2936
    Ask for a replacement cable, yours might be faulty. Mine works fine, but I did get black and white only once. A simple restart fixed that up.
    PS3?...No
    Xbox 360?...Almost
    Wii?... There wii go!

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Similar Threads

  1. Wii and Component Cable
    By pmaciver in forum Nintendo Wii Hardware
    Replies: 11
    Last Post: 01-25-2008, 09:53 PM
  2. Component Cable for ViewSonic PJ506?
    By kwanbis in forum Nintendo Wii Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 07-18-2007, 10:20 PM
  3. Component Cable Issue
    By spicka in forum Nintendo Wii Hardware
    Replies: 6
    Last Post: 03-05-2007, 05:35 PM
  4. Strange problem with Component Cable..or LCD TV Problem??
    By NightRune in forum Nintendo Wii Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 01-06-2007, 01:40 PM
  5. Worst with component cable or
    By wuju in forum Nintendo Wii Hardware
    Replies: 16
    Last Post: 12-13-2006, 09:14 AM