LoginRegister
Nintendo Wii / Wii U Forum
+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 22
  1. #1
    Isn't here as much Trulen's Avatar
    Member #
    2533
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    1,138
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    1234-1234-1234-1234

    Component cable problems.

    I've searched, no worries. No one's havinga problem like me.


    So, I was in Wal-Mart today looking in the clearence isle. And I see these spaced out cables like I saw in component cables.

    I looked, and sure enough, there's a Wii set; 16 bucks! Third party, of course.

    So I hook it up to my NON HDTV TV. IT's flat screen, though. Glass, though.

    So I'm like, "wee!"

    I plug it in, plug it to the wii. HOOZAH? It looks exactly the same.
    So I guess, "Hey, I bet I need to do screen resolution.
    So I go to turn it on the top thing, which is now able to be turned on since I have those cables hooked up.

    The second I do that, the screen goes blank.
    I turn the channel, and turn it back, and for a glimpse, I see TWO WII MENUS.
    Then it just goes back.

    So I go and put back in the origional cables. Picture didn't show up.
    Oh Pooperscooper

    So, I unplug the system.
    And turn it back on. Picture, thank goodness.

    So, I turn on Zelda.
    And I look at it real hard with normal cables, then switch to the component cables.
    Looked exactly the same.

    So I go to the wii home, and try to turn on the 480p thing again.
    Same thing happened.

    SO...
    What's the deal?
    But I just think that those component cables were on clearence for a reason.
    THEY DON'T WORK.

    Your ideas?
    That turtle has a brief case. It must be going to work. I hope it has a good day.

  2. Ads


  3. #2
    Junior Member Maskingtape's Avatar
    Member #
    12686
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    3
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    The problem is you don't have an HDTV - 480p is only supported on HDTV or EDTV.

  4. #3
    WiiChat Member nudniq's Avatar
    Member #
    15250
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    I had the same problem, and figured that was the answer. I got my cables from Play-Asia for $10 so nothing really bad about that.

  5. #4
    Super Gario GaryT85's Avatar
    Member #
    12856
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Langley, Berks
    Posts
    547
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    yeah what masking tape said is correct, its nothing to do with the cables, its your tv, it does not support the 480p signal that the wii is trying to put out on it, hence the double vision then blank..

  6. #5
    WiiChat Member JeremyGTS's Avatar
    Member #
    8880
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    368
    Friends
    2
    Wii Friend Code: $post[field5]
    same thing happened to me got the component and BAM screen shakes... but still use them im not sure if it makes a difference but the components are better than the compisites

  7. #6
    WiiChat Member Michael Hardman's Avatar
    Member #
    15361
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Ilford, Essex, United Kingdom
    Posts
    146
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    4319-4628-5021-9858
    I'm about to buy a set of Official Component Cables for my Wii, I have a 32inch Toshiba HD TV so will I notice better quality. Quality looks good already but I want more f its possible.

    Official Wii Member

    Proud owner of:
    1. Wii Console
    2. 2 Wiimotes
    3. 2 Numchuks
    4. 2 Classic
    5. NFS: Carbon and Wii Sports
    6. Official Nintendo 2GB Sandisk
    7. Official Nintendo Componant Cable

  8. #7
    Banned MasterJedi2U's Avatar
    Member #
    14959
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Durham, NC
    Posts
    1,125
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    5251-2094-6508-9892
    So wait you HAVE to have an HDTV in order to get 480p? I thought some regular tvs can support it? I don't really care either way. Its just that I was thinking of actually finding out whether or not I need to get these cables for my tv as well.

  9. #8
    Junior Member kauaiian's Avatar
    Member #
    14291
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    4
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    The same thing happen to me last night. I bought some React branded component cables from Best Buy. Changed the setting on the Wii and got the blue screen with a flash of a split Wii menu.

    You would think that having component inputs would allow you to make full use of them... So by having component inputs on my tv, I can't use the component cables?

  10. #9
    WiiChat Member WiiToddIt's Avatar
    Member #
    5492
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    No. You don't need an HDTV to get 480p. Some regular TV sets (labeled SDTV/EDTV) can do 480p. Just need to check supported video modes.

  11. #10
    WiiChat Member JeremyGTS's Avatar
    Member #
    8880
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    368
    Friends
    2
    Wii Friend Code: $post[field5]
    yeah i should of known my TV couldnt use em since it says in big letters SDTV but never hurts to try... i did a little compare test with the cables and i think theres a difference

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Similar Threads

  1. Wii and Component Cable
    By pmaciver in forum Nintendo Wii Hardware
    Replies: 11
    Last Post: 01-25-2008, 09:53 PM
  2. Wii Component Cable Problems
    By wyatt880 in forum Nintendo Wii Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 07-19-2007, 05:31 AM
  3. Component Cable for ViewSonic PJ506?
    By kwanbis in forum Nintendo Wii Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 07-18-2007, 10:20 PM
  4. Virtual Console - Component Cable problems?
    By Lord_Ganondorf in forum Virtual Console, WiiWare and DSIWare
    Replies: 8
    Last Post: 02-13-2007, 08:38 AM
  5. Worst with component cable or
    By wuju in forum Nintendo Wii Hardware
    Replies: 16
    Last Post: 12-13-2006, 09:14 AM

Search tags for this page

black bars wii component cables

,
componet cables problems
,

monster wii cable problems

,

troubleshooting wii component cable to tv

,
who do my nintendo wii blink off and on showing 720x480@60hz
,
wii 480p double vision
,

wii component cable problems

,

wii component cable troubleshooting

,

wii component shakes

,

wii edtv or hdtv 480p problems

,

wii monster cable black bar

,

wii monster cable problems

Click on a term to search for related topics.