LoginRegister
Nintendo Wii / Wii U Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 10

Thread: i need help :-(

  1. #1
    Banned sgllocal's Avatar
    Member #
    12442
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    61
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]

    i need help :-(

    ok here goes

    i have finally got delivery of the lan adapter. im on aol bband. but ive just noticed tht the aol bband modem dont have a ethernet slot on back. it has a hole yeh but the lan adapter is too big. so what do i do now? what do i have to get to use my wii online? i thought id only need the lan adapter but obviously not. so does anyone know what i can do or what i have to buy. do i have to buy a router? if so what one? i need links plse guys this is doing my head in.

  2. Ads


  3. #2
    WiiChat Member tanooki's Avatar
    Member #
    13176
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Columbus,OH USA
    Posts
    45
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    1539-2976-3624-9140
    I'm in America and have never used AOL but...if your modem has no ethernet jacks at all,it's not broadband. How do you even connect it to your PC?

  4. #3
    Banned sgllocal's Avatar
    Member #
    12442
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    61
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    hi sorry yeh i got it worng. it has ethernet. but the plug is smaller than the ethernet cable tht came with wii adapter. it wont fit into my modoem lol. so im guessing i need more stuff

  5. #4
    WiiChat Member gbesta's Avatar
    Member #
    8019
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    115
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    I am pretty sure all standard ethernet connectors are RJ45. The ones that look like them but are smaller are RJ11 and are usually used for phones.

    As tanooki said "How do you even connect it to your PC?"

  6. #5
    Banned.....You Wish! psychono2's Avatar
    Member #
    710
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    CA
    Posts
    552
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    4759-2872-3135-2409
    DUrf a durfa. He probably has to use usb to connect it to his pc.
    360 is awsome,but the Wii is just so cuddly!



  7. #6
    Banned sgllocal's Avatar
    Member #
    12442
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    61
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    yes ur spot on. its a rj11 cable going into my modem from [phone and modem connects to pc via usb. and i have ethernet cble that must be rj45.therefore its 2 dif sizes right? so what do you guys suggest? shall i get a router yeh?

  8. #7
    Super Gario GaryT85's Avatar
    Member #
    12856
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Langley, Berks
    Posts
    547
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Quote Originally Posted by tanooki
    I'm in America and have never used AOL but...if your modem has no ethernet jacks at all,it's not broadband. How do you even connect it to your PC?
    thats not entirely true...

    you dont need ethernet connection to have broadband, you can get simple usb broadband 'modems', satellite connection, Radio connection (wireless internet, not wifi), and also RJ45 cable, standard phone line, not ethernet cabling....

  9. #8
    Banned sgllocal's Avatar
    Member #
    12442
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    61
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    surely sum1 can help me lol :-( this is driving me mad

  10. #9
    Super Gario GaryT85's Avatar
    Member #
    12856
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Langley, Berks
    Posts
    547
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    sorry just realised i didnt actually answer anything question wise..

    by the sounds of it your modem is just that. a modem. not a router, which is what you are going to need if you are to plug in the ethernet cable into (so the wii lan adapter goes into the wii, the ethernet cable goes into that on one end, other end would need to be plugged into an ethernet port on the router)

    i have heard people using AOL sometimes not being able to use certain routers, you can check on their site which ones are compatible, then head over to ebay for a decent preiced one of the those.

    you may want to go for a dsl router (so it acts as the modem, and the router to share the connection)

    hope that helps if not shout back

  11. #10
    Banned sgllocal's Avatar
    Member #
    12442
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    61
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    yeh thats it mate ive had a gander over at aol and seen some. then went on ebay and found a cple so will go from there and get a router

    thanks for the help guys thats all i needed to know lol

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts