LoginRegister
Nintendo Wii / Wii U Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Supahstar Vanquish23's Avatar
    Member #
    25870
    Join Date
    May 2007
    Location
    New Jersey
    Posts
    49
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    8617-4848-0755-6983

    Is it Possible to Use the Wii as GC w/out Wiimote?

    My question is, is it possible to hook up, connect, and turn on the Wii withOUT the sensor bar and Wiimote, and having just a GC game and a GC controller plugged in, to jump straight to the GC menu of the GC game?

    Or is the Wiimote absolutely necessary in order to 'point-and-click' Start on the Wii Menu (which would be quite annoying).

    If anyone knows how to do this, please let me know. Thanks a bunch.

  2. #2
    WiiChat?!!?! WHERE?! a30993's Avatar
    Member #
    20537
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    185
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    4108-4051-0390-8129
    It's necessary.
    WII-LESS NO LONGER!
    Spoiler Alert!

    DS Games
    R4DS

  3. #3
    WiiChat Member paintba||er's Avatar
    Member #
    1665
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Mormonville, Utah XBL GamerTag: sheise PSNID: sheise
    Posts
    3,417
    Friends
    1
    Wii Friend Code: $post[field5]
    8354-0173-2009-5422
    Ya, I'm pretty sure you need the Wiimote. I haven't tried it, but someone else on here said you can choose it with the classic controller. If so you would be able to do it without the sensor bar, but you would still need the Wiimote and a classic controller.
    ++++++[>++++++++++<-]>+.<+++[>++++<-]>+.<+++++[>+++++++<-]>++.++++.<+++[>---<-]>--.<+++++[>----------<-]>--------.<+++++++++++++[>++<-]>.<+++++[>+++++<-]>.<++++[>++++<-]>+..<++[>----<-]>-.<++[>+++++<-]>.

  4. #4
    The_Loose_Cannon
    Guest The_Loose_Cannon's Avatar
    that's actually an interesting question.

    ive left the classic controller in my wiimote and navigated around using that so whos to really say the game cube controler won't do the same

    give it a shot and if it doesn't work then you know what you must buy

  5. #5
    Anglophobiphile Brawny's Avatar
    Member #
    8228
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Ann Arbor, MI, USA
    Posts
    6,546
    Friends
    24
    Wii Friend Code: $post[field5]
    5385-4035-7079-0395
    Jilly...mods should know this stuff. LMFAO

    the GC is hardware emulation. It's a gamecube shoved in a wii case when you turn on a GC game. It is SO backwards compatible, that you run into this.

    LOL, you really can't just take 5 extra seconds and use the mote?

  6. #6
    The_Loose_Cannon
    Guest The_Loose_Cannon's Avatar
    Quote Originally Posted by Brawny
    Jilly...mods should know this stuff. LMFAO

    the GC is hardware emulation. It's a gamecube shoved in a wii case when you turn on a GC game. It is SO backwards compatible, that you run into this.

    LOL, you really can't just take 5 extra seconds and use the mote?

    really? honestly i never thought it couldn't work. seemed like an interesting attempt.

    welp looks like you're stuck with wiimotes

  7. #7
    WiiChat Member Rosbaughcr's Avatar
    Member #
    21689
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    149
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    7466-2556-3307-9977
    Yea, you NEED the wiimote to open the GC emulator

  8. #8
    2062-8990-6509 GET READY! CyanRussel's Avatar
    Member #
    19493
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    In my SSBB kingdom waiting for a challenge
    Posts
    1,774
    Friends
    10
    Wii Friend Code: $post[field5]
    3760-9059-7725-6846
    Yea, i found that out the hard way 2 days ago, when i left both of my wii-motes at my friends house!

    Turned on wii, and needed a wii-mote to navigate through the wii menu!
    Just When You Thought It Was Over........It Not Over Until I Say Its Over........So You Better Think Twice My Friend!!!

    My WOC for friends list on Wii is right by my name....If you want to add ME Pm....if you do it without my knowing...I WILL NOT ADD YOU:



Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Search tags for this page

possible to use a wii without wiimote?

,

using wii without wiimote

Click on a term to search for related topics.