LoginRegister
Nintendo Wii / Wii U Forum
+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    WiiChat Member KsMuffin's Avatar
    Member #
    22094
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    17
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]

    Problem with the Wii's 480p EDTV redsolution

    Hi, I am an owner of a RCA Home Theatre tv, it's 52". More info regarding my tv can be found here:

    http://support.rca.com/faqs.html?&na...eId=198&nvty=m

    Anyways, I recently purchased some component cables for Hi-res gamming.

    This set of cables were made by Psyclone ESSENTIALS.

    Ok so I tune my channel to Input 2, where the component cables are. The Wii is running fine, the cables are sending information in regular resolution. So I goto Wii options to turn on my 480p. The minute it's on a black bar goes through the screen vertically and my tv acts like there's nothing connected to the tv. The sound from the cables are still making it through but I can't resolve this problem. :|

    My hypothesis is when I turn on the options the cables start sending DiV signals I think? And the tv is blocking them due to its not set up, or there might be a set-up/option iam missing.


    Please, any information towards fixing my problem is greatly appreciated!!!

  2. #2
    ₪ ۩ ₪ vagrant's Avatar
    Member #
    2707
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Cedar Rapids, Iowa
    Posts
    3,249
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    8573-5327-9660-0097
    You have to have something setup incorrectly as far as the cables go. This is the kind of thing that happens when you have a device setup to display in a resolution the cables won't allow it to.

    Are you sure the component cables are hooked up correctly? Perhaps you have the two reds switched around?

    Dreamcast Fan Fo Lyfe

  3. #3
    WiiChat Member KsMuffin's Avatar
    Member #
    22094
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    17
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Im pretty sure the red cables are in the right spot, I'll switch them around to see.


    EDIT: When I switch them, the speakers on my tv make a "rrrrrrr" sound, when I switch back it stops.

    But as far as I know I haven't set up anything on my tv about hi-res.

    I looked at RCA's website for the owners manual since I don't have mine, I couldn't find the info I was looking there.

    You said the device has to allow it, maybe that's the problem?
    Last edited by KsMuffin; 07-08-2007 at 02:43 PM.

  4. #4
    WiiChat?!!?! WHERE?! a30993's Avatar
    Member #
    20537
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    185
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    4108-4051-0390-8129
    I don't know, try using a different set of component cables. It's very possible that your brand of cables AREN'T compatible with your TV.
    WII-LESS NO LONGER!
    Spoiler Alert!

    DS Games
    R4DS

  5. #5
    ₪ ۩ ₪ vagrant's Avatar
    Member #
    2707
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Cedar Rapids, Iowa
    Posts
    3,249
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    8573-5327-9660-0097
    Quote Originally Posted by a30993
    I don't know, try using a different set of component cables. It's very possible that your brand of cables AREN'T compatible with your TV.
    Why would any brand of cables not be compatible with an RCA tv....

    And to the OP, I don't know why you would have to change a setting on the tv. If you have it on the correct input then it should automatically detect the resolution.

    Dreamcast Fan Fo Lyfe

  6. #6
    WiiChat Member KsMuffin's Avatar
    Member #
    22094
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    17
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    I saw the Wii menu for like 3 seconds, now the tv is making white horizontal bars soar downward on the tv.

  7. #7
    ₪ ۩ ₪ vagrant's Avatar
    Member #
    2707
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Cedar Rapids, Iowa
    Posts
    3,249
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    8573-5327-9660-0097
    I would just google around about wii on your specific tv I guess. I am not sure what the problem is because I have used like 3 different Psyclone brand component cables for the wii and never had any problems with them.

    Dreamcast Fan Fo Lyfe

  8. #8
    Junior Member JackDaniel's Avatar
    Member #
    29623
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    ATL
    Posts
    3
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    0420-6688-7408-3290
    Your t.v. doesn't seem to have support for 480p. It's standard definition so 480i is the best your going to get. But the component cables will still give you a cleaner picture even at the same resolution so good buy anyways.

  9. #9
    WiiChat Member KsMuffin's Avatar
    Member #
    22094
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    17
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Quote Originally Posted by JackDaniel
    Your t.v. doesn't seem to have support for 480p. It's standard definition so 480i is the best your going to get. But the component cables will still give you a cleaner picture even at the same resolution so good buy anyways.

    Oh well, that's still good to know. ^^

    It was a good buy too, cause this will support the 360,ps3 and ps2.

  10. #10
    ₪ ۩ ₪ vagrant's Avatar
    Member #
    2707
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Cedar Rapids, Iowa
    Posts
    3,249
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    8573-5327-9660-0097
    Quote Originally Posted by JackDaniel
    Your t.v. doesn't seem to have support for 480p. It's standard definition so 480i is the best your going to get. But the component cables will still give you a cleaner picture even at the same resolution so good buy anyways.
    Ok wow ya I just looked up the TV and your right this tv is about 6 years old and doesn't seem to have support for 480p.

    Dreamcast Fan Fo Lyfe

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Search tags for this page

problems with my tv in metroid prime
,
switch wii to edtv
,

wii 480p edtv

,
wii games that support edtv
,

wii no edtv setting

,
wii resolution edtv problem
,

wii screen resolution 480p problem

,
wii screen resolution won't change to 480p
,
wii tv resolution won't allow 480p
,
wii won't display 480p nothing connected
,
wii wont allow edtv setting
,

wii wont switch to 480p

Click on a term to search for related topics.