LoginRegister
Nintendo Wii / Wii U Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member PsychoGTI's Avatar
    Member #
    41439
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ottawa, Ontario
    Posts
    2
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]

    Pixel Rendering Problem

    I've got a strange issue, and I've googled around for a solution and am trying to troubleshoot, but thought I'd post it on here to see if anyone else has seen/dealt with it before I RMA my Wii...

    I've only had my Wii for a couple months, and last week I bought a Component cable to run 480p. Instantly, I noticed a huge downgrade in graphics quality including jagged edging and such. Worse yet, I noticed a strange rendering problem when I get massive clusters of pixels show-up at random and are skewed or totally incorrect colors. In the main Wii menu, there's a couple skewed pixels in the white-space, and then playing games like Zelda is REALLY noticeable in the video sequences... massive amounts of pixel clustering that looks like incomplete rendering or something along those lines.

    Now, here's something a bit more concerning. I've tried different component cables, as well as going back to the composite cable. Whether in 480i or 480p does not make a difference, and being on composite makes the picture smoother and such, but you can still see the pixel clustering, it's just less obvious.

    I'm testing my Wii on a friend's TV tonight to rule out my television... but do you think it's my Wii or just a commonality?

    Any help/light on the situation is always appreciated.

  2. #2
    Reading Rainbow Dinner's Avatar
    Member #
    39854
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Scarborough, Ontario
    Posts
    828
    Friends
    16
    Wii Friend Code: $post[field5]
    2878-9257-8140-1234
    Yep sounds like an Internal problem =/ since alternating component cables didnt work. Send it to Nintendo if it displays the same problem on your friends TV.


    Thanks for the sig, gidget!

    Gamertag: D1nner
    SSBB Code: 2878-9257-8140

    Peach Smash Guild Member

    Working on L4D Achievements 49/50 PM if wanna play


  3. #3
    Junior Member darhiza222's Avatar
    Member #
    41373
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    I came on to this board last week for a similar problem (maybe even the same problem). Check out this forum listing and see if it is what your are experiencing. In the thread there is a youtube video that showed exactly the same problem I had.

    http://www.wiichat.com/nintendo-wii-...ing-lines.html

    Since I purchased my wii at Bestbuy and purchased the 2 year warranty, I called them up and told them the problem. They took my name down and saved me a wii from their last shipment and was able to exchange it for free. I have heard that you can also contact Nintendo and they will take care of you.

    Hope this helps!

  4. #4
    Junior Member PsychoGTI's Avatar
    Member #
    41439
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ottawa, Ontario
    Posts
    2
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Quote Originally Posted by darhiza222
    I came on to this board last week for a similar problem (maybe even the same problem). Check out this forum listing and see if it is what your are experiencing. In the thread there is a youtube video that showed exactly the same problem I had.

    http://www.wiichat.com/nintendo-wii-...ing-lines.html

    Since I purchased my wii at Bestbuy and purchased the 2 year warranty, I called them up and told them the problem. They took my name down and saved me a wii from their last shipment and was able to exchange it for free. I have heard that you can also contact Nintendo and they will take care of you.

    Hope this helps!

    ARGH! THANK YOU!!!! That video is exactly what's going on with my Wii! I didn't check too far int hat thread cuz the problem isn't really "black lines". Tested it out on my friend's TV, and sure enough it's bunk. Sucks, I can't believe it. Oh well, lets hope this only happens once to me, and I won't have to RMA it another 2 months from now for the same problem.

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Search tags for this page

gamecube
,
strange picture on wii troubleshooting
,

wii color problems

,
wii component pixelated
,
wii pixel glitch
,

wii pixel problem

,

wii pixel problem fix

,
wii pixel problems
,

wii pixelation

,
wii pixelation problem
,
wii problema cluster
,
youtube pixilated on wii
Click on a term to search for related topics.