LoginRegister
Nintendo Wii / Wii U Forum
+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 22
  1. #11
    WiiChat Member chsoriano's Avatar
    Member #
    3018
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    College Station, TX
    Posts
    40
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    2361-7492-7880-5734
    Well I'll be using Vista... but I get the idea, I think I should be able to figure it out. Thanks for the advice. Just in case, I'll be sure to let you all know if I get it to work come Sunday.

  2. #12
    Banned Tacos's Avatar
    Member #
    3031
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    221
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Sorry if I am an idiot, but I am confused.

    If I have internet, but don't have wireless, do I need to buy something to hook it up to my router?

    I have seen some info that says that the Wii will come with a LAN adapter or something like that. (I don't even know what LAN is.) Maybe that is only in Japan though.

    Also, I was thinking about getting the wireless thing for the DS. Will that work for my Wii as well?

    I am at a loss. I have no internet skills, and will be kinda upset if the internet function on my Wii doesn't work when I get it.

  3. #13
    ₪ ۩ ₪ vagrant's Avatar
    Member #
    2707
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Cedar Rapids, Iowa
    Posts
    3,249
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    8573-5327-9660-0097
    Quote Originally Posted by Tacos
    Sorry if I am an idiot, but I am confused.

    If I have internet, but don't have wireless, do I need to buy something to hook it up to my router?

    I have seen some info that says that the Wii will come with a LAN adapter or something like that. (I don't even know what LAN is.) Maybe that is only in Japan though.

    Also, I was thinking about getting the wireless thing for the DS. Will that work for my Wii as well?

    I am at a loss. I have no internet skills, and will be kinda upset if the internet function on my Wii doesn't work when I get it.
    The "internet function" just means it can be used on the internet, it doesn't gurantee it. The lan adapter doesnt come with it. So you either have to buy one, or you have to connect your wii wirelessly. I'd recommend googling up some info on wireless routers or lan adapters.

  4. #14
    Banned Tacos's Avatar
    Member #
    3031
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    221
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Quote Originally Posted by vagrant
    The "internet function" just means it can be used on the internet, it doesn't gurantee it. The lan adapter doesnt come with it. So you either have to buy one, or you have to connect your wii wirelessly. I'd recommend googling up some info on wireless routers or lan adapters.
    Thanks and sorry.

    I have already found some info on this site that has helped me.

  5. #15
    ruler of all things wii b0g8's Avatar
    Member #
    4083
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    lindsborgthecraphole, ks
    Posts
    6
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    3186-3089-1145-2073

    oooohhhh boy....

    ok....i've got internet sharing up and its working....but....my wii won't connect...i've done everything i can think of ...and i really want to update it....HEEEEELLLLLPPPPP!!!! please...

  6. #16
    WiiChat Member jus.'s Avatar
    Member #
    3765
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    184
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    I use ad-hoc with my mac. you using a mac? look up info on how to share with a DS and you're in homeboy!

  7. #17
    ruler of all things wii b0g8's Avatar
    Member #
    4083
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    lindsborgthecraphole, ks
    Posts
    6
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    3186-3089-1145-2073
    yeah our school gives us laptops lol.. thanks

  8. #18
    Junior Member hobomilitia's Avatar
    Member #
    12700
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    2
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    i am in a somewhat similar situation....

    i actually have a wireless router, but im across the house so the signal sucks (plus the router kinda sucks anyways) so i cant usually connect to it

    ill first explain the original setup and then my attempted setup:

    orig:
    bellsouth dsl modem -> an old linksys b router (i dont remember specific model but its wired and wireless) -> nintendo wii

    basically ive got a lan line running into the room, and i can hook my laptop into it with the integrated ethernet card and i am attempting to create an ad-hoc network through the integrated wireless card. i also shared the lan connection. so far i can detect it with the wii, but it gives me an error when i try to test connection saying that it cant connect with the server and i should confirm the ssid.

    i have tried assigning it an ip and a dns server, to no avail. i am not 100% sure if i am doing it correctly, as i am not too familiar with adhoc networking. i used my moms laptop to connect to the ad hoc network, and it connects fine and can access the internet, so i basically mimicked its settings only changing the ip adress. i tried connecting again, but it still doesnt work. im not sure if im doing something wrong or if its just not possible.

    either way its not that big of a deal since i am only in this situation when im at my parents house. when i go back home it works fine connected to my linksys g router

    anyways if anyone has any suggestions itd be appreciated.

  9. #19
    ₪ ۩ ₪ vagrant's Avatar
    Member #
    2707
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Cedar Rapids, Iowa
    Posts
    3,249
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    8573-5327-9660-0097
    Bridge the connections, and give the pc and the 360 connections an ip on the same subnet.

    Dreamcast Fan Fo Lyfe

  10. #20
    Junior Member hobomilitia's Avatar
    Member #
    12700
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    2
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    360? do you mean wii?

    anyways i tried bridging the connections but when i did the internet connection wasnt shared so there was no acess.

    maybe im putting in wrong settings....

    are the gateway and dns servers supposed to be the same that my laptop uses, or am i supposed to use my laptops ip instead?

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Similar Threads

  1. Can't connect wii to home wireless network
    By LowTechMom in forum Nintendo Wii Online
    Replies: 8
    Last Post: 05-27-2009, 01:38 AM
  2. Wii internet simple wireless workaround!!
    By Swapmii in forum Nintendo Wii Online
    Replies: 11
    Last Post: 02-11-2008, 08:36 AM
  3. Wireless DSL Can't Connect Wii..Hardwired OK
    By jmarkitell in forum Nintendo Wii Online
    Replies: 0
    Last Post: 01-01-2008, 01:35 PM
  4. can't connect to WEP protected wireless network
    By hajime7 in forum Nintendo Wii Online
    Replies: 9
    Last Post: 04-04-2007, 09:41 AM
  5. Wireless Network Card - how to make it connect!
    By jvc_man in forum Nintendo Wii Online
    Replies: 34
    Last Post: 01-07-2007, 09:45 AM

Search tags for this page

ad hoc wii
,
connect wii to ad hoc
,

connect wii to ad hoc network

,
connect wii to ad-hoc
,
connect wii to pc via wifi
,
wii ad hoc
,
wii ad hoc network
,
wii ad hoc wireless
,
wii ad-hoc network
,
wii adhoc
,
wii u ad hoc
,
wii u ad hoc network
Click on a term to search for related topics.