LoginRegister
Nintendo Wii / Wii U Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member chad4359's Avatar
    Member #
    61131
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]

    My Wii continues to Default to 480i

    Hello everyone I am new to the forums and I have an issue that I have been searching for for a while and have not had any luck. I have my Wii hooked up through a RadioShack powered component switch box, along with my PS3 and Dish Network box. My Wii from time to time, I'm not sure exactly how often cause the kids use it much more than I do, will switch on its own from the 480P setting to 480i. Does anyone have any idea why it does this? I have a hunch that it has to do with the fact that if you unplug the component cable it will reset to 480i as I have had to do this before, if that is the case is there any way to turn it off or will I just have to keep changing it every time I play it?

    Chad

  2. Ads


  3. #2
    40lb box of rape ROB64's Avatar
    Member #
    40281
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Georgia
    Posts
    1,759
    Friends
    46
    Wii Friend Code: $post[field5]
    0120-6723-8776-4093
    I'm pretty sure that if there's no component cable hooked up, it reverts back to 480i, because when you have composite cables plugged into it, the 480p option is blacked out.

  4. #3
    WiiChat Member jlspec's Avatar
    Member #
    4012
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    San Diego
    Posts
    308
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    6920-9646-7256-3871
    If you unplug the compenet cables and the system turns on without it, it will revert back to 480i. As long as the compenet cables are in you should be fine. Then again, why are you unpluging the compenet cables? You mention you have a switch box so why do you unplug it?

  5. #4
    WiiChat Member heymoe99's Avatar
    Member #
    37562
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Cleveland
    Posts
    378
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    i think it "technically" gets unplugged (from the tv, not the wii) when you switch from one device to another, that's why it is reverting back. i dont know if it makes a difference.

    try plugging the wii straight into the tv (hopefully you have more than 1 component input). see if it reverts back or not. if i get some motiviation to get up, i will try it myself.

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Search tags for this page

480i on wii

,

how to revert wii to 480i

,

is 480i a default for wii ?

,

my wii is playing in 4801

,

reset wii to 480i

,

why is my wii 480i

,

why is wii in 480i

,

wii code 480i

,

wii revert back to 480i

,

wii revert to 480i

,

wii reverted to 480i

,

wii switched to 480i on its own

Click on a term to search for related topics.