LoginRegister
Nintendo Wii / Wii U Forum
+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 18 of 18
  1. #11
    ciper's Avatar
    Member #
    22965
    Join Date
    May 2007
    Location
    ▐▄█▀█▄▌
    Posts
    2,008
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Open the start menu
    Choose "Run"
    In the run box type "CMD" then press ok
    At the black command prompt screen type "ipconfig"
    The third line should read "IP Address. . . . . . . . . . . . : 999.x.x.x"

  2. #12
    ₪ ۩ ₪ vagrant's Avatar
    Member #
    2707
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Cedar Rapids, Iowa
    Posts
    3,249
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    8573-5327-9660-0097
    Or double click your connection state icon and look at the status.

    And if you are going to go through a laptop you have to have the ad-hoc ip addresses on a second subnet and use the ip that is connected to the LAN or WAN as your gateway address on the wii.

    Dreamcast Fan Fo Lyfe

  3. #13
    WiiChat Member johncf's Avatar
    Member #
    29065
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    8
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Hi, unfortunatly the card the wirless card at the moment soes not support adhoc ability (unbeleivable for its price) ive come to the conclusion that my wireless router in fact a dsl router and all though it has eternet ports which my laptop connect through no problems, im guessing that becaue the wii thinks it is connecting to a dsl router its looking for a dsl signal and obviously not finding it, i will look up my ip though when i get in and post it .

    mayby ill try it wired, i notice there are several wi lan connectors knoking around at about th 14 level but you can get a usb to lan dongle for 4 im guessing there not the same

    thanks for your replys ill post the ip later

  4. #14
    ₪ ۩ ₪ vagrant's Avatar
    Member #
    2707
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Cedar Rapids, Iowa
    Posts
    3,249
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    8573-5327-9660-0097
    Quote Originally Posted by johncf
    Hi, unfortunatly the card the wirless card at the moment soes not support adhoc ability (unbeleivable for its price) ive come to the conclusion that my wireless router in fact a dsl router and all though it has eternet ports which my laptop connect through no problems, im guessing that becaue the wii thinks it is connecting to a dsl router its looking for a dsl signal and obviously not finding it, i will look up my ip though when i get in and post it .

    mayby ill try it wired, i notice there are several wi lan connectors knoking around at about th 14 level but you can get a usb to lan dongle for 4 im guessing there not the same

    thanks for your replys ill post the ip later
    I think you are a bit confused...

    Do you have a router or a modem? There is no such thing as a wireless "dsl signal." And a router is a router. Whether you have DSL or Cable you still have an ethernet cable coming out of your modem that would go into the WAN port of the router.

    Dreamcast Fan Fo Lyfe

  5. #15
    WiiChat Member johncf's Avatar
    Member #
    29065
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    8
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    not really....i mayby just didnt get it accross clear enough

    i have a wireless dsl router which also has 4 ethernet ports and a line in soclet for a dsl connection
    my internet comes through a network in the building rpovided by ask4 not via a phone line im trying to connect to the router wirelessly to use the internet on the network
    but my thought was because its a dsl router the wii is expecting a dsl signal coming in to the router through its line in socket but obviously there is not ( a fact which it states when i log i to the menu on the router) i want to connect to the network.
    my computer can connect to it fine wirelessly and my wii detects the router
    but not the internet on the network

  6. #16
    ciper's Avatar
    Member #
    22965
    Join Date
    May 2007
    Location
    ▐▄█▀█▄▌
    Posts
    2,008
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    How is the internet connection plugged to the router? On the WAN or LAN side? If LAN who is providing DHCP?

  7. #17
    WiiChat Member johncf's Avatar
    Member #
    29065
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    8
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    hi, it seems there is a compatibility with the wii and the ask 4 network they see it connecting but it doesnt hold the gateway, they are going to get a wii into the office and run some tests to see if it can be resolved.

  8. #18
    honesty is my only excuse FR3344LL's Avatar
    Member #
    24200
    Join Date
    May 2007
    Location
    WV8
    Posts
    253
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Hi

    if the Wii doesn't "hold" the gateway, why not enter all relevant
    IP/Default Gateway/DNS values manually?
    Ste

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Search tags for this page

52230 wii code speedtouch

,

access point no default gateway ask4

,

how to connect wii u on ask4

,

my wii picks up access point but not internet

,

using laptop as adhoc connect for wii

,

wii 52230 login page

,

wii connect to ask4

,

wii connect to network with login page

,

wii connecting to a network with a login page

,

wii internet support

,

wii not connecting to network

,

wii picks up router but no internet

Click on a term to search for related topics.