LoginRegister
Nintendo Wii / Wii U Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Jase22's Avatar
    Member #
    49005
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    3
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]

    Help for LAN internet connection

    Hi, this is my first post so please be gentle!

    I recently treat myself to a Wii and wanted to get involved online, so got myself a Wii LAN adaptor (the pucker Nintendo job) however I cannot get my Wii to connect to the Internet.

    I currently have Broadband (Virgin media) internet at home, which is wired to a modem and then the ethernet cable runs straight to my computer for normal internet use. I took the cable from my computer, and plugged it into the Wii LAN adaptor plugged into my Wii but I keep getting an error message when it tries to test the connection. I reckon to have tried both automatic detection of settings and putting them in myself, although I could have done it wrong as I'm not that technically minded.

    I hope someone can help.

  2. #2
    WiiChat Member heymoe99's Avatar
    Member #
    37562
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Cleveland
    Posts
    378
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    is it cable internet or DSL internet?

  3. #3
    Junior Member Jase22's Avatar
    Member #
    49005
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    3
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    I think it's a cable modem type, but I'm not sure. How might I tell? (I don't know what DSL is to be honest)

  4. #4
    WiiChat Member heymoe99's Avatar
    Member #
    37562
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Cleveland
    Posts
    378
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    DSL uses your telephone line
    Cable uses your cable tv line

    Cable looks for the MAC address that is on your computer
    you will need to buy a router.
    most will help you set that up with the software that comes with it

  5. #5
    Junior Member Jase22's Avatar
    Member #
    49005
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    3
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    Deffinitely cable then, cheers. You've lost me with talk of MAC addresses though, but if I get a router it'll work is that right?

  6. #6
    WiiChat Member heymoe99's Avatar
    Member #
    37562
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Cleveland
    Posts
    378
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    correct!
    after you plug everything in (by following the instructions), you have to setup the router. it will come with software to help you.

    make sure you "clone your mac address" (it'll be an option)

    if you need help, stop back here. we'll help
    remember there are manuals on the manufacturers websites.

    there's a sticky that have routers that work here on wiichat.
    http://www.wiichat.com/nintendo-wii-...6-routers.html
    search around and good luck!

  7. #7
    Super Ninjarator Foxy's Avatar
    WiiChat Moderator
    Member #
    20731
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    6,700
    Friends
    22
    Wii Friend Code: $post[field5]
    3881-9484-9041-5848
    Most routers work however there's a few that are Nintendo confirmed and a small known amount that don't work.

    As said above, it's best to get a Nintendo confirmed router.

  8. #8
    Wii Master chillydog's Avatar
    Member #
    38399
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    15
    Friends
    0
    Wii Friend Code: $post[field5]
    6770-3535-9119-3099
    ok first of all not to be brash or anything, but when i talked to the nintendo support.. they said if your connecting directly from modem to LAN adaptor, then you do not need a router. which you said you did, i have the same problem.. either the nintendo support was wrong and heymoe99 you are right, or you have another problem jase22.

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Search tags for this page

50132 error wii

,
50132 what code is thst on wii
,

error 50132 wii

,
foutmelding 50132 wii
,
nintendo error code 50132
,

wii error 50132

,
wii error code 50132
,
wii errors 50132
Click on a term to search for related topics.