Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

480p Horizonal Lines BS...

Discussion in 'Nintendo Wii Hardware' started by maul, Nov 3, 2007.

  1. maul

    maul WiiChat Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I recently bought a sharp LC-42D72U, and I'm getting obvious horizonal lines when using component cables at 480p. When setting the Wii back to regular 480i, there are no lines. Look at this BS:

    [​IMG]

    Any idea why this is? It's extremely distracting, and I'm hoping it's an issue with the Wii, as opposed to the T.V. I have no other problems like this with DVDs, TV, etc.
     
  2. JAKE196

    JAKE196 Cogito Ergo Sum

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Messages:
    1,720
    Likes Received:
    15
    Location:
    Williamsburg, VA (U.S.A.)
  3. [DT]

    [DT] Gearhead Surf Coder

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    1,314
    Likes Received:
    28
    Location:
    Vilano Beach, FL
    That sounds backwards!

    Actually since your TV is 1080P native, ALL signals are either displayed native (if they're 1080P originating) or upconverted to 1080P. It looks like there's something weird happening with the 480P upconvert vs. the 480i.

    Almost like some timing error - it's my understanding that some Wii games double buffer and prodice 60 progressive frames (hence the "smoother" animation) or generate the same number of fields for 30 FPS on interlaced configuration.

    Weird.
     
  4. huscos

    huscos WiiChat Member

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    It might be your cables. I have a 46 inch Sony Bravia 1080p. Looks great.
     

Share This Page

Search tags for this page

sony bravia wii horizontal lines problem

,

wii 480p lines

,

wii video problems horizonal lines