Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Classic Remote

Discussion in 'Nintendo Wii Hardware' started by redfoday, Oct 7, 2007.

  1. redfoday

    redfoday WiiChat Member

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    ok i have sonic riders for GC and i'm trying to play it on Wii obviously. but... when i plug in the classic remote to try and play the wiimote shuts off and i'm unable to turn it on at all without restarting my Wii. so inevitably i can't play the game. how do i fix this?
     
  2. wario2ooo

    wario2ooo vote for me....Wario!

    Joined:
    May 17, 2007
    Messages:
    6,077
    Likes Received:
    57
    Location:
    Calfornia, USA
    Wii Friend Code: 0162-6929-7214-8876
    0162-6929-7214-8876
    you can only play GC games with a GC controller
     
  3. redfoday

    redfoday WiiChat Member

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    ok so does that just plug into the wiimote as well?
     
  4. wario2ooo

    wario2ooo vote for me....Wario!

    Joined:
    May 17, 2007
    Messages:
    6,077
    Likes Received:
    57
    Location:
    Calfornia, USA
    Wii Friend Code: 0162-6929-7214-8876
    0162-6929-7214-8876
    no...you plug it in on the wii....it should be on top or side of it.....and you also need GC memory card to say gc games
     
  5. redfoday

    redfoday WiiChat Member

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0

    right. i have the memory card to play i just couldn't understand why i couldnt get that remote to work. do you know how i could get that one to work? no where is open to get a remote today
     
  6. wario2ooo

    wario2ooo vote for me....Wario!

    Joined:
    May 17, 2007
    Messages:
    6,077
    Likes Received:
    57
    Location:
    Calfornia, USA
    Wii Friend Code: 0162-6929-7214-8876
    0162-6929-7214-8876
    once you press start on the dics channel....it goes off....it does that....
     
  7. JT.

    JT. A glitch in life

    Joined:
    Apr 16, 2007
    Messages:
    638
    Likes Received:
    12
    Yea, once you play a gamecube game, the wiimote won't be functional, till you turn off the wii, and switch it back on. Nuthin' to worry 'bout.
     
  8. redfoday

    redfoday WiiChat Member

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    oh ok cool thanks
     
  9. wario2ooo

    wario2ooo vote for me....Wario!

    Joined:
    May 17, 2007
    Messages:
    6,077
    Likes Received:
    57
    Location:
    Calfornia, USA
    Wii Friend Code: 0162-6929-7214-8876
    0162-6929-7214-8876
    your welcome..... i played that game.....i keep getting "X"s
     
  10. zapasant

    zapasant Where is your god now?

    Joined:
    Aug 13, 2007
    Messages:
    2,843
    Likes Received:
    39
    Location:
    Canada
    Wii Friend Code: 2887-9874-6238-6951
    2887-9874-6238-6951
    thnats because you cant use it, you have to use the camecube controler
     

Share This Page

Search tags for this page

classic nintendo remote for wii

,

classic nintendo remote for wii won't move