Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Concerning Standby Mode

Discussion in 'Nintendo Wii Hardware' started by EffeKt, Feb 22, 2008.

  1. EffeKt

    EffeKt WiiChat Member

    Joined:
    Feb 22, 2008
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Hello,

    This is a worry in the back of my mind every ever I turn my Wii off and it goes into standby mode. The thing is it is still on and therefore produces heat. When I decide to use it again I feel the sides of it and it feels relatively "luke warm." I was wondering if leaving it on standby mode cause a problem in the future?

    Any information would be well-appreciated, thank you.
     
  2. CantGetAWii

    CantGetAWii WiiChat Member

    Joined:
    Dec 22, 2006
    Messages:
    6,420
    Likes Received:
    62
    Location:
    WiiChat
    Wii Friend Code: 3099-0319-5478-2979
    3099-0319-5478-2979
    No standby will not cause your Wii any harm, nor will it overheat.
    I always leave mine on Standby and it barely gets warm. Your Wii is fine, no worries :thumbsup:
     
  3. powerpc127

    powerpc127 Bustin makes me feel good

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    139
    Likes Received:
    3
    Location:
    In a van down by the RIVER!
    Wii Friend Code: 3083-0092-7721-0385
    3083-0092-7721-0385
    If you're still concerned then you can turn off standby mode and you wont miss much, just any updates to the message board wont show up until after you turn it on.
     
  4. EffeKt

    EffeKt WiiChat Member

    Joined:
    Feb 22, 2008
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Thank you very much for your inputs. It is well-appreciated.
     
  5. gory

    gory WiiChat Member

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I had mine in standby (yellow power light when in standby) and mine is definitely warm. Almost back of the monitor warm. But if I turn the standby channel off (power light goes red when I shut the wii down), I need to manually turn it back on again in the menu before I can get any channel updates. Am I missing something?
     
    #5 gory, Aug 19, 2009
    Last edited: Aug 19, 2009

Share This Page