Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Gamecube on Wii

Discussion in 'Nintendo Wii Gaming' started by Nintendo93, Sep 28, 2007.

  1. Nintendo93

    Nintendo93 Playin' Zack & Wiki

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    275
    Likes Received:
    1
    Location:
    Newfoundland & Labrador, Canada
    Wii Friend Code: 5431-1607-7668-3461
    5431-1607-7668-3461
    Am I missing something here? Does anyone else get annoyed by this? I play mostly Gamecube games on my Wii, and whenever I turn on my Wii, I have to skip past that Health and Safety screen and click on the Gamecube channel with my Wii Remote. I know it isn't a big deal, but since I keep everything tucked away and organized I hate having to take out my Wii Remote just to play Gamecube games. Why can't I press A on the Gamecube controller to go past the health and safety screen and press A again to get onto the Gamecube channel?

    Is there another way around this? Thanks!
     
  2. Byuakuya

    Byuakuya Bleach & Heroes fan.

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,251
    Likes Received:
    78
    Location:
    Soul Society
    When you start up the Wii, it begins the process in Wii mode, so GC accessories will not work. After you select the GC game via the Disc Channel, the GC mode is then activated, allowing you to play GC games. So overall, you will need the Wiimote for the initial start-up.
     
  3. JT.

    JT. A glitch in life

    Joined:
    Apr 16, 2007
    Messages:
    638
    Likes Received:
    12
    I don't see why they can't make it like the classic controller, which you can use to control the hand on screen. I, also find it annoying I have to get out my wiimote.
     
  4. feder

    feder WiiChat Member

    Joined:
    Sep 27, 2007
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Wii Friend Code: 1700-4461-8485-7240
    1700-4461-8485-7240
    Try playing GCN games on your GCN? Quick and easy solution...
     
  5. CantGetAWii

    CantGetAWii WiiChat Member

    Joined:
    Dec 22, 2006
    Messages:
    6,420
    Likes Received:
    62
    Location:
    WiiChat
    Wii Friend Code: 3099-0319-5478-2979
    3099-0319-5478-2979
    I find it annoying as well and along with the fact you need to shut off the system after finishing your game.

    Hopefully a future update or something fixes this.
     
  6. manufan15

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    1,626
    Likes Received:
    9
    Location:
    USA
    Wii Friend Code: 0000-0000-0000-0000
    0000-0000-0000-0000
    C'mon guys, don't be so lazy. It wastes what? 10 seconds of your time.
     
  7. Nintendo93

    Nintendo93 Playin' Zack & Wiki

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    275
    Likes Received:
    1
    Location:
    Newfoundland & Labrador, Canada
    Wii Friend Code: 5431-1607-7668-3461
    5431-1607-7668-3461
    That only works when you have a GCN.
     
  8. CantGetAWii

    CantGetAWii WiiChat Member

    Joined:
    Dec 22, 2006
    Messages:
    6,420
    Likes Received:
    62
    Location:
    WiiChat
    Wii Friend Code: 3099-0319-5478-2979
    3099-0319-5478-2979
    Yes, but the way I look at it, it really doesn't need to waste any of your time.
    It should be an easy and simple to do, go from one system to another. But its not, and thats where my disappoint lies.
     
  9. Nintendo93

    Nintendo93 Playin' Zack & Wiki

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    275
    Likes Received:
    1
    Location:
    Newfoundland & Labrador, Canada
    Wii Friend Code: 5431-1607-7668-3461
    5431-1607-7668-3461
    Exactly.
     
  10. manufan15

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    1,626
    Likes Received:
    9
    Location:
    USA
    Wii Friend Code: 0000-0000-0000-0000
    0000-0000-0000-0000
    It is simple. You pick up the wii remote and press the disc channel, and then you press start. It's not like calculus. But whatever. It doesn't really matter because there isn't a way around it as of now.
     
  11. CantGetAWii

    CantGetAWii WiiChat Member

    Joined:
    Dec 22, 2006
    Messages:
    6,420
    Likes Received:
    62
    Location:
    WiiChat
    Wii Friend Code: 3099-0319-5478-2979
    3099-0319-5478-2979
    Yes, but we are not just talking about starting it up.
    We are also talking after you are done playing, you need to turn it off and back on again if you want to switch games, rather than have you use the remote to go back home.

    That is what we want to happen, thats what we are saying here.
     
  12. Chewtoy

    Chewtoy WiiChat Member

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Location:
    North Pole, Alaska
    I never really noticed it as a inconvenience because I usually play a game until I get tired of playing period not change to another game but I see what you guys are talking about.
     
  13. Spotnik

    Spotnik WiiChat Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    The only annoyance I see is that the manual doesn't explain any of this as normal behavior--it feels broken if you have to eject and reset the machine to get out of GameCube mode. I only discovered this method accidentally and it still feels like I'm rebooting my PC after a freeze up!
     
  14. Konoha

    Konoha Return of the Hustle

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Location:
    Boyah
    Wii Friend Code: 4270-2894-0054-0060
    4270-2894-0054-0060
    Yeah, I booted it up to play Metroid Prime and I was sitting there for ten minutes trying to click the safety thing XD
     
  15. Wiiluvr

    Wiiluvr WiiChat Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    Location:
    Wii land
    Wish i could play ps2 games on wii.................not sure if wiii can handel it tho????????/
     

Share This Page