Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

I Am Very Confused!

Discussion in 'Nintendo Wii Chat' started by JCpackers05, Aug 23, 2006.

  1. JCpackers05

    JCpackers05 NiNtEnDoFrEakJMC

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    1,377
    Likes Received:
    3
    Location:
    United States, New Jersey
    ok so the wii is supposed to have wifi connection right.....yeah well how is the wii supposed to connect to the internet? i mean ive heard that it uses a wireless router which i have but i dont understand how it will work with the wireless router........in other words is it going to somehow know the router's there...if so then is there going to be like a distance limit between the wii and the router......i need an explanation and a simple one please!!!!
     
  2. King Wiired

    King Wiired HITLER ME JEZ

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Messages:
    5,502
    Likes Received:
    64
    Location:
    United Kingdom Status : Stunnin'
    Wii Friend Code: 8756-4872-6334-8478
    8756-4872-6334-8478
    Wellll... for example i've got a router.. and internet card that goes into my laptop... which gets the connection from the router... with the DS it has a built in sort of card... which connects to the router... which will be the same with the Wii :D thats what I think anyway
     
  3. nintendo lover

    nintendo lover WiiChat Member

    Joined:
    Jul 26, 2006
    Messages:
    444
    Likes Received:
    0
    Location:
    Costa Rica, Latin America
    if a have a modem will the wii connect to the modem (the modem is not wireless)?:wtf: :wtf: :wtf: :wtf: :confused: :confused: :confused:
     
  4. MetroidZ

    MetroidZ Only took 4 years to get1

    Joined:
    May 20, 2006
    Messages:
    3,593
    Likes Received:
    3
    Location:
    London, England Rank: i-wii-sistable
    Wii Friend Code: 1000-0000-0000-0000
    1000-0000-0000-0000
    nope, i think u need a router.
     
  5. nintendo lover

    nintendo lover WiiChat Member

    Joined:
    Jul 26, 2006
    Messages:
    444
    Likes Received:
    0
    Location:
    Costa Rica, Latin America
    what is a router???
     
  6. MetroidZ

    MetroidZ Only took 4 years to get1

    Joined:
    May 20, 2006
    Messages:
    3,593
    Likes Received:
    3
    Location:
    London, England Rank: i-wii-sistable
    Wii Friend Code: 1000-0000-0000-0000
    1000-0000-0000-0000
    router is better than a modem and i dunno if all of them do, but they let you connect wirelessly.
     
  7. nintendo lover

    nintendo lover WiiChat Member

    Joined:
    Jul 26, 2006
    Messages:
    444
    Likes Received:
    0
    Location:
    Costa Rica, Latin America
    nooooooooooooooooooooooo, I want a router
     
  8. JCpackers05

    JCpackers05 NiNtEnDoFrEakJMC

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    1,377
    Likes Received:
    3
    Location:
    United States, New Jersey
    yeah u need a router.....or a wireless router ive heard....but if you get a wireless router how is the wii going to connect to it?......thats my main question
     
  9. MetroidZ

    MetroidZ Only took 4 years to get1

    Joined:
    May 20, 2006
    Messages:
    3,593
    Likes Received:
    3
    Location:
    London, England Rank: i-wii-sistable
    Wii Friend Code: 1000-0000-0000-0000
    1000-0000-0000-0000
    wifi i think.
     
  10. JCpackers05

    JCpackers05 NiNtEnDoFrEakJMC

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    1,377
    Likes Received:
    3
    Location:
    United States, New Jersey
    i do not understand.....whats wifi stand for.....
     
  11. Supermariomp3

    Supermariomp3 WiiChat Member

    Joined:
    Jul 3, 2006
    Messages:
    695
    Likes Received:
    1
    From http://en.wikipedia.org/wiki/Wifi
     
  12. JCpackers05

    JCpackers05 NiNtEnDoFrEakJMC

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    1,377
    Likes Received:
    3
    Location:
    United States, New Jersey
    wow thanks supermario for finding that for me! props to you
     
  13. Wishale

    Wishale WiiChat Member

    Joined:
    Aug 23, 2006
    Messages:
    285
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canada.. Whats A beautiful place =P
    Zzz.. Well.. Just like a computer with a wireless card.. It will detect if there is networks near you system, and if there is it will connect.. Now your next question is.. "What if there is more than one?" Well.. Seeing as there is no confirmed operating system yet.. then im sure it would scan both networks and connect to the one that has the strongest signal (i.e The closest one to the system, or the one with the fastest internet..)

    I hope i helped!
     
  14. JCpackers05

    JCpackers05 NiNtEnDoFrEakJMC

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    1,377
    Likes Received:
    3
    Location:
    United States, New Jersey
    wow.....thank you Wishale......ive asked at least 15 people the same question and ur the only one who answered it clearly......but i have 1 more question that doesnt really matter as much now.....but......the Wii can detect if the internet signal is there (wireless router) now will there be a certain range on it? like 30 ft. or something like that?
     
  15. MetroidZ

    MetroidZ Only took 4 years to get1

    Joined:
    May 20, 2006
    Messages:
    3,593
    Likes Received:
    3
    Location:
    London, England Rank: i-wii-sistable
    Wii Friend Code: 1000-0000-0000-0000
    1000-0000-0000-0000
    depends on your router not just the wii. but 30 ft seems right.
     
  16. JCpackers05

    JCpackers05 NiNtEnDoFrEakJMC

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    1,377
    Likes Received:
    3
    Location:
    United States, New Jersey
    excellent that means i can play online in my room......but......limited swearing....lol
     
  17. Wishale

    Wishale WiiChat Member

    Joined:
    Aug 23, 2006
    Messages:
    285
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canada.. Whats A beautiful place =P
    lol.. The only limitation you need is what you use on the phone :p There is many ways to hear what you will besaying.. But.. Non of them are probable ;)

    Sorry.. So many spelling mistakes in the last sentence.. Im soo tired!
     
  18. sasuke747

    sasuke747 #1 Sonic Fan.

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Messages:
    660
    Likes Received:
    1
    Location:
    England.
    But for people who dont have wireless i read somewhere that there is a USB 2.0 on one side of the cable and a ethernet thiny on the other end I dont remember fully but i think it was like that
     
    #18 sasuke747, Aug 24, 2006
    Last edited: Aug 25, 2006

Share This Page