Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

is it possible to do this?

Discussion in 'Nintendo Wii Online' started by strawberry, Dec 27, 2007.

  1. strawberry

    strawberry WiiChat Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    im really sorry guys, this has probably been posted about a million times but i have spent ages searching and cannot find anything that really answers my question
    i dont have a wireless internet network at home and i dont want to set one up so i think, great, ill go buy myself a wifi connector thingy. problem is that they had sold out of them so i bought a usb network adapter thinking it would do the same thing. is there any way that i can set the adapter up to channel my broadband connection out of the computer and to the wii? i have already tried searching for a connection on the wii but it just comes up with a bunch of secure hotspots all over the place, not my adapter
    many thanks!
     
  2. heymoe99

    heymoe99 WiiChat Member

    Joined:
    Nov 11, 2007
    Messages:
    378
    Likes Received:
    2
    Location:
    Cleveland
    "usb network adapter"

    the LAN adapter or a generic WIFI adapter?

    either way should work

    the LAN adapter..
    you must have 2 ethernet cards/inputs on your pc
    run the network wizard and tell it other computers are connected to the internet through this computer.

    the WIFI adapter..
    should work (i stress SHOULD).
    just have to set it up properly (install drivers, set passwords, ect..)
    downfall, computer must be on in order for it to work.
     
  3. strawberry

    strawberry WiiChat Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    hmmm... I did try (its a wifi adapter) and nothing happened. I think I'm better off just taking it back and swapping it for a router - am I right in thinking that I just need to plug it into the modem and it should work fine?
    thanks very much by the way!
     
  4. heymoe99

    heymoe99 WiiChat Member

    Joined:
    Nov 11, 2007
    Messages:
    378
    Likes Received:
    2
    Location:
    Cleveland
    if you have cable, you have to setup the router (MAC address must be cloned) and wireless password should be set

    sounds like you may have to setup the adapter. normally just plugging it into your computer isnt enough. did you get instructions with it?
     
  5. strawberry

    strawberry WiiChat Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    yeah but it just said plop in the cd and follow the steps on there, which was just installing the driver. at the moment im doing that network wizard thing that you suggested - i cant test it out at the moment (good film on telly!) but ill try connecting again asap and let you know
     
  6. heymoe99

    heymoe99 WiiChat Member

    Joined:
    Nov 11, 2007
    Messages:
    378
    Likes Received:
    2
    Location:
    Cleveland
    if it doesnt work, try to get the latest drivers from the manufaturers website. i know it came with a cd, but they could have updated it between the time it left the factory and now.
     
  7. strawberry

    strawberry WiiChat Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    theres nothing new on the driver front
    i think i may have just bought the wrong thing- no new access points came up- after all, this thing is built to receive a signal, not send it
    anyway, the router i have found is the same price as the adapter, so itll be no trouble swapping it
    i dont know- all this technology!
     

Share This Page