Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Messed up sensor bar

Discussion in 'Nintendo Wii Chat' started by v13tpr1d3707, Jul 19, 2007.

  1. v13tpr1d3707

    v13tpr1d3707 WiiChat Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    35
    Likes Received:
    3
    I tried to make the original sensor bar wireless by cutting the wire and connecting the wires to a AA battery holder that holds 4 batteries. It didnt work so i tried connecting the original wires back together but it didn't work. Can someone tell me how or what i did wrong with the sensor bar?

    thanks in advance.
     
  2. TortillaChip520

    TortillaChip520 One of the Oceanic 6

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    2,408
    Likes Received:
    37
    Location:
    ARizona
    well ur first mistake was CUTTING THE WIRE. your second mistake was wondering what you did wrong.
     
  3. Bulldogxx831

    Bulldogxx831 Boredom at it's best

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    421
    Likes Received:
    4
    Wii Friend Code: 4046-8847-6412-2793
    4046-8847-6412-2793
    Yea, look on the back of your sensor bar. Do you see cut wires? Good good. They shouldn't be cut.
     
  4. v13tpr1d3707

    v13tpr1d3707 WiiChat Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    35
    Likes Received:
    3
    oh well ill just use candles until i get another sensor bar.
     
  5. TortillaChip520

    TortillaChip520 One of the Oceanic 6

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    2,408
    Likes Received:
    37
    Location:
    ARizona
    you prolly watch too many videos on youtube lol
     
  6. billcsho

    billcsho WiiChat Member

    Joined:
    May 21, 2007
    Messages:
    323
    Likes Received:
    7
    I believe the wired sensor bar gets 9V output from the Wii. Did you check the voltage of of the sensor bar port?
     
  7. v13tpr1d3707

    v13tpr1d3707 WiiChat Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    35
    Likes Received:
    3
    yes i did watch too many youtube videos and no i didnt check the voltage maybe ill try to fix it later.
     
  8. v13tpr1d3707

    v13tpr1d3707 WiiChat Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    35
    Likes Received:
    3
    ill just pick up the nine volt battery and snap connector.
     
    #8 v13tpr1d3707, Jul 19, 2007
    Last edited: Jul 19, 2007
  9. v13tpr1d3707

    v13tpr1d3707 WiiChat Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    35
    Likes Received:
    3

    well it turns out that i needed a minimum of 7.5 volts but i only put in 6 volts.

    oh yeah thanks for the sarcasm.
     
  10. Demon Slayer

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    1,367
    Likes Received:
    16
    Location:
    Canada
    Wii Friend Code: 4815-7837-6805-1378
    4815-7837-6805-1378
    dude you Triple Posted..thats bad..
     
  11. WiiWouldLike2Play

    WiiWouldLike2Play CU Guild For Life! :DDD

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    2,115
    Likes Received:
    49
    Location:
    Clearwater, Florida
    Wii Friend Code: 2881-3576-4343-5770
    2881-3576-4343-5770
    Holy crap!!! ZOMG. i'm gonna be really mad now!!!!!! you should know better than that. Troi oi!! :'/ pft. lol

    ------
    Next time, use the edit button.
     
  12. v13tpr1d3707

    v13tpr1d3707 WiiChat Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    35
    Likes Received:
    3
    i no i couldnt delete the other posts
     
  13. TortillaChip520

    TortillaChip520 One of the Oceanic 6

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    2,408
    Likes Received:
    37
    Location:
    ARizona
    that's why you edit....
     
  14. v13tpr1d3707

    v13tpr1d3707 WiiChat Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    35
    Likes Received:
    3
    ok the thread can be closed now.
     
  15. d1nk

    d1nk WiiChat Member

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Messages:
    119
    Likes Received:
    2
    Did You Attach An Infared Transmiter To The Wireless Part Thats Why It Didnt Work
     
  16. kwanbis

    kwanbis WiiChat Member

    Joined:
    May 12, 2007
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    A buddy just did it for me (yesterday), and it worked. But instead of to bateries, i bought a DC Power Transformer, and connected it to it.

    At 6V works perfect, but the sensor bar gets hot, so i was about to test 4.5 today, but i forgot it at a friends house. So i would test tomorrow.

    But before doing it, i read a lot. And the main issue could be bad soldering.

    Take into consideration that the cables are very thing a fragile, and also, they are covered by a little layer of plastic that you should burn using match, not more than 20 secs, before soldering.

    Main issue could be th
     

Share This Page

Search tags for this page

wii bar messed up