Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Netgear WGR614v9 troubles

Discussion in 'Nintendo Wii Online' started by Cypress94, Sep 26, 2009.

  1. Cypress94

    Cypress94 WiiChat Member

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Georgia
    Wii Friend Code: 7861-6473-3597-0099
    7861-6473-3597-0099
    Hi folks! Newbie here, and grateful this place exists! I have the above router, and am trying to connect to EA Sports servers for Tiger Woods 2010. I keep getting an error when I try to connect on-line, saying that I have "lost connection to EA servers. Try again?" I know I have the Wii configured properly, because the other internet functions are working smoothly. I am running Windows firewall and PC Cillin. Is this a firewall issue, or what am I missing? Thanks in advance!
     
  2. jlspec

    jlspec WiiChat Member

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    308
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Diego
    Wii Friend Code: 6920-9646-7256-3871
    6920-9646-7256-3871
    Windows firewall and PC Cillin would not have anything to do with Wii unless your connecting to your computer for internet, but why would you when you have a wireless router. Anyway, check the ports of your router or either put it on a DMZ and see if it fixes the issue.
     
  3. Cypress94

    Cypress94 WiiChat Member

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Georgia
    Wii Friend Code: 7861-6473-3597-0099
    7861-6473-3597-0099
    Thanks, that makes good sense. Let me ask you this, also. Could there also be a problem with my modem, or is this strictly a router issue? I've tried to port forward my router with no success. Thanks again!
     
  4. jlspec

    jlspec WiiChat Member

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    308
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Diego
    Wii Friend Code: 6920-9646-7256-3871
    6920-9646-7256-3871
    This most likley your Router and not your modem. There is a very small chance it could be your ISP that is blocking it but that is very unlikely. If you are port forwarding, make sure to set your Wii with a Static IP. Your static IP should be something like this:

    IP 192.168.1.50 (Note the 50 should be a number out of your DHCP range)
    subnet: 255.255.255.0
    Gateway: 192.168.1.1
    Primary DNS: 208.67.222.222 (use openDNS to speed up internet connection)
    Secondary DNS: 208.67.220.220 (I have another fourm open about this)
    MTU: Set it to '0'

    On the router make sure that the port forward is set to the IP address of the Wii.
     

Share This Page

Search tags for this page
netgear port codes for wii
,
netgear router ea sports
,
netgear wgr614 v9 connectivity issues
,

netgear wgr614v9 wii

,
tw 2010 wii, you have lost your connection to ea servers
,
wgr614 v9 channel
,
wgr614v9 (192.168.1.50)
,
wgr614v9 connection problems
,
wgr614v9 dhcp problems
,
wii tiger woods ea server connection lost