Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Nintendo Wii / HDTV problems

Discussion in 'Nintendo Wii Hardware' started by Ultimatium, Mar 17, 2011.

  1. Ultimatium

    Ultimatium WiiChat Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I purchased a Nintendo Wii Special Edition Black recently. Love the design.

    The first problem that i ran into is noise, it seems like a fan is spinning relatively loud inside it, is this normal? To be completely honest i didn't notice this on my previous Nintendo Wii ( the first, white colored one ).

    The second problem is horrible image quality when connected to an HDTV. my TV is a 46" Sony EX710, it's hooked up with a component cable rather than the standard composite cable included in the box. I have selected 480p ( HDTV ) and 16:9 widescreen. Anything else i should do?

    Finally, there seems to be a huge problem with input lag when playing NGC games. I have never seen anything like this before, it takes about 1-2 seconds before it is registered when i tap a button.

    As it is now this is unbearable and unplayable. Could anyone help me out? Thanks.
     
  2. Ultimatium

    Ultimatium WiiChat Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Absolutely no one?
     
  3. briman1701

    briman1701 WiiChat Member

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Messages:
    146
    Likes Received:
    0
    Location:
    Las Vegas, NV
    It sounds like a defective unit to me. Give Nintedo Customer Service a call.
     

Share This Page

Search tags for this page
hd tv wii
,
nintendo wii hdtv
,
nintendo wii hdtv issues
,
wii and hdtv problems
,

wii hdtv

,
wii hdtv issues
,
wii hstv
,
wii issues with hd tv
,
wii on hd tv issues
,
wii on hdtv