Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Not playing .avi's?

Discussion in 'Nintendo Wii Chat' started by SpacePyro, Sep 2, 2007.

  1. SpacePyro

    SpacePyro WiiChat Member

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bastrop, TX
    So, I just got a new camera (Canon Powershot A570 IS) and a 2GB SD card inserted. Thinking that I could put my SD card to view my stuff on there, I do so. I can view my pictures flawlessly, but the videos that I've taken are a different story. It only shows the first frame of the video and like, 1 second of audio. Then it gives me the option to play it again, or play it backwards. I'm a little confused as to why it's not reading the videos correctly. I do believe my camera supports the MJPEG standard, and the movies are at 29.95fps with 640x480 resolution.

    Any clue as to what could be wrong? I doubt it's changing NTSC to PAL, lol
     
  2. SpacePyro

    SpacePyro WiiChat Member

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bastrop, TX
  3. ShawVAuto

    ShawVAuto WiiChat Member

    Joined:
    Dec 16, 2006
    Messages:
    213
    Likes Received:
    4
    .Avi is just an extension of what the format is (MJPEG,DivX,XVid, etc.). It may say it is a .mjpeg but the compression is off. The camera is simply using a different compression technique than the Wii can recognize. Programs like WiiVideo9 have figured out the compression technique somewhat. Just use a different converter and use a BIG SD card.
     

Share This Page

Search tags for this page
avi and wii not working
,
avi not working on wii
,
avi videos not playing on wii
,
avis not playing on wii
,
can wii play dvds
,
wii avi format not working
,

wii not playing avi

,
wii not playing sd card videos
,
wii play canon avi
,
wii sd movies not working