Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

*PROBLEMS =(* Wii on HDTV with Component Cables...

Discussion in 'Nintendo Wii Hardware' started by shrimpy20, Nov 10, 2007.

  1. shrimpy20

    shrimpy20 GH Metallica FTW

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    184
    Likes Received:
    4
    Location:
    Lowestoft, England
    Wii Friend Code: 2783-8719-1866-4201
    2783-8719-1866-4201
    Hello, I have a problem with my Wii hooked up to my Digimate 32" LCD HDTV with the Component Cables.

    You see... Everything looks fine with a nice quality, BUT whenever I try to play any of my VC games it doesn't work! It goes onto the game and then keeps coming up with a blank screen but it will appear if I press the home button... =/ I thought it was to do with my resolution.. So I set it up in 576i and changed the widescreen to standard. And still it wasn't working!! =(

    I really want to know how I can fix this... PLEASE HELP!!

    Thanks..
     
  2. FRuMMaGe

    FRuMMaGe Waluigi's #1 Fan!

    Joined:
    Dec 18, 2006
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    71
    Location:
    England
    Wii Friend Code: 2482-6460-3144-9934
    2482-6460-3144-9934
    Some VC games use 50hz mode. It sounds to me like your TV is not compatible with this for some reason.
     
  3. shrimpy20

    shrimpy20 GH Metallica FTW

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    184
    Likes Received:
    4
    Location:
    Lowestoft, England
    Wii Friend Code: 2783-8719-1866-4201
    2783-8719-1866-4201
    Well I hope not... :(

    Sonic randomly worked the other day!

    But none of my VC games are working at the minute..

    I did find this website which showed how to fix this kind of problem, I tried it and still got no results.. I can't find the link again (I searched for it before posting this reply). But it does sound like other people are having this kind of problem... According to my Google Search Results! :p
     
  4. JPates

    JPates WiiChat Member

    Joined:
    Dec 13, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I've got the same tv with my wii. Component cables arrived today but I actually get a worse picture even after changing wii settings. I get snowing effect . Any ideas how to fix this ?

    ;)
     

Share This Page

Search tags for this page

hdtv and wii problems

,

hdtv wii problems

,
hooked up wii component cables still blank screen
,
wii and hd tv compatibility
,
wii component hdtv problem
,

wii hdtv component issues

,

wii hdtv issues

,

wii hdtv problems

,
wii hdtv toubleshooting
,
wii set to hdtv help