Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Went to play my Wii and I have no sound or picture :/

Discussion in 'Nintendo Wii Chat' started by chaos6211, Nov 28, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. chaos6211

    chaos6211 WiiChat Member

    Joined:
    Nov 28, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I just recently moved and this was the first time we have gone to use the Wii since and it is not working. Everything is hooked up exactly like it was at the old house (same cords, tv and whatnot which was working just fine) but I get nothing. I have the same kind of tv in another room (HDTV) and get the same results if I try it in there, but if I try it on an older tv we have laying around I get sound and picture. So, I know it's not the cables themselves. If I try to run it through my surround sound system that's hooked up to one of the HDTVs, I get the audio, but no picture. Any idea on what I could try?

    I have checked to make sure that it is all plugged up correctly and plugged in snugly (exactly as we had it at the house before when it worked), it is on the right input channel (video) and I have already tried cutting everything off, unplugging it and plugging it back in.

    I don't know what else to try since it works fine on the older tv and worked on this one before we moved?!?! TIA
     
  2. briman1701

    briman1701 WiiChat Member

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Messages:
    146
    Likes Received:
    0
    Location:
    Las Vegas, NV
    It sounds like you might have component cables plugged into composite or vice-versa. I would double check to make sure all the colors match up.
     
  3. masterwii8

    masterwii8 WiiChat Member

    Joined:
    Feb 2, 2013
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    are the sound and video cables plugged in?
     
  4. Splash_King

    Splash_King The Scrubbiest of Hunters

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    16,352
    Likes Received:
    3
    Location:
    Lostlorn Forest
    Wii Friend Code: 0129-0129-0129-0129
    0129-0129-0129-0129
    Don't revive dead threads.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

Search tags for this page

my wii gets sound or picture