Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Wii Component Cable Problems

Discussion in 'Nintendo Wii Hardware' started by wyatt880, Jul 12, 2007.

  1. wyatt880

    wyatt880 WiiChat Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I bought MadCatz Component cables, and have a Toshiba 42" HDTV. The games themselves look great, but the starting Wii screen jumps all over the place, and any time I have a white screen (inputing numbers, etc.) it jumps all over too. If I change the Wii settings to non-hd, it does not do this. Is this a problem with the cables, or with my TV settings? Also, downloaded several VC games (Punch out, Mario Bros., Super Mario Bros.), and the colors of the games look wrong - Mario is a strange blue, backgrounds are bright red, etc. Any help would be appreciated.
     
  2. b4ckb0n3

    b4ckb0n3 WiiChat Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi wyatt880. I think you got a faulty cable. The component cable I use with my
    Wii works just fine, but I had exactly the same color problem with a faulty NVidia cable that I first used with my HTCP. NVidia replaced the cable and the problem was solved.
    Have you tested the Wii and the cable on another TV?
    Again, I say that I had the same problem with a VGA component out cable, not the Wii cable, so you should test with other TV's before trying to replace the cable.
     

Share This Page

Search tags for this page
wii color is off
,
wii color issues
,

wii color problems

,
wii colors are off
,
wii colour problems
,
wii component cable color problem
,
wii component cable colors
,
wii component cable not working
,

wii component cable problems

,
wii component cables weird colors