Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Xbox Online Questions

Discussion in 'Xbox Consoles' started by PtonJalken, Jun 21, 2007.

  1. PtonJalken

    PtonJalken Ptowwnaagee!

    Joined:
    Dec 25, 2006
    Messages:
    1,059
    Likes Received:
    3
    Location:
    Canada
    Wii Friend Code: 7740-5070-1158-5119
    7740-5070-1158-5119
    Ello again :yikes:

    Im asking some net questions again because i wanna make sure im not going to lag on Xbox Live cause i dont wanna spend 2000$ CAN out if i cant kick some ass with some FPS games online ( I wuva the FPS).

    My computer's (which is like 4 years old) latency on speedtest.net is 49Ping on my side of NA (Nova Scotia, Canada area) and around 125Ping over on the west side of North America. Thats pretty good and thats what i usually get if its a game hosted in central North America.. (Like on Enemy Territory). Im wondering would i get the same Ping (or better maybe) on the Xbox if it was also a wired connection?

    Would wireless tone my speed down? Cause i noticed on my Wii when i tried the test it was around the same over where i live but over on the West coast was like 300ping (might be because the Wii isnt a computer and it cant detect it correctly.. or since it was wireless). Id prefer Wireless but in no way i will if its gonna cause me some lag.

    Would a wired router work if i just plugged it into my phone like and into the xbox from there? or would i need another computer to keep the router configured? (hopefully someone can anwser that for i dont gotta trot over to a computer forum).

    Its gonna be awesome when i buy all this after a few months (working part-time if you call it, around 35-45 hours a week at 7.60 a hour *im a student* )

    Thx for the help, ill post if more questions come from your anwsers.
     
  2. Sovieto

    Sovieto Banned

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    6,585
    Likes Received:
    91
    you should be fine
    the only time theres really lag on xbox live is when you play people over seas, sometimes playing with british people is fine, but others lag
     
  3. PtonJalken

    PtonJalken Ptowwnaagee!

    Joined:
    Dec 25, 2006
    Messages:
    1,059
    Likes Received:
    3
    Location:
    Canada
    Wii Friend Code: 7740-5070-1158-5119
    7740-5070-1158-5119
    do you have wired Sovieto?
     
  4. MysticGohan

    MysticGohan WiiChat Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    750
    Likes Received:
    9
    Location:
    pickering, Ontario Canada
    Wii Friend Code: 2476-7789-3835-5591
    2476-7789-3835-5591
    ^ you have to have wired unless you want to dish out $120 us without tax for the wifi adapter.
     
  5. Sovieto

    Sovieto Banned

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    6,585
    Likes Received:
    91
    yes
    but that dosent matter, wireless' effect is constant, once the signal is in your modem and out the other end, it dosent matter where its going whether it was wired or wireless, it will lag depending on your internet/distance
     
  6. PtonJalken

    PtonJalken Ptowwnaagee!

    Joined:
    Dec 25, 2006
    Messages:
    1,059
    Likes Received:
    3
    Location:
    Canada
    Wii Friend Code: 7740-5070-1158-5119
    7740-5070-1158-5119
    ohh. nvm that then lol. Ill just have to figure out how to put the modem working upstairs. (We have one of those multi-phone converter things in basement to give out 3 seperate phones. One is hooked to the computer downstairs and its phone. I geuss there would probably be a way to get another modem working in my room for the Wii/Xbox then.)
     
  7. MysticGohan

    MysticGohan WiiChat Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    750
    Likes Received:
    9
    Location:
    pickering, Ontario Canada
    Wii Friend Code: 2476-7789-3835-5591
    2476-7789-3835-5591
    jet get a cheap router... they are only like $30-$50 cdn for an avarage one with both wired and wireless.
     
  8. PtonJalken

    PtonJalken Ptowwnaagee!

    Joined:
    Dec 25, 2006
    Messages:
    1,059
    Likes Received:
    3
    Location:
    Canada
    Wii Friend Code: 7740-5070-1158-5119
    7740-5070-1158-5119
    oh buyin gone isnt a problem. Im just not sure if they work or not without a computer plugged into them. :/
     
  9. Sovieto

    Sovieto Banned

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    6,585
    Likes Received:
    91
    im sorry but that math is just HORRIBLE
    the average tax rate in the US is around 7%
    7% of $100 couldnt get any easier, its 7 dollars
    20% tax would be insane and would mean were in a little war called World War 3
     
  10. FR3344LL

    FR3344LL honesty is my only excuse

    Joined:
    May 15, 2007
    Messages:
    253
    Likes Received:
    8
    Location:
    WV8
    i take it you haven't played PES6?

    that game would ****ing lag even if you were playing your next door neighbour.:mad5:
     
  11. MysticGohan

    MysticGohan WiiChat Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    750
    Likes Received:
    9
    Location:
    pickering, Ontario Canada
    Wii Friend Code: 2476-7789-3835-5591
    2476-7789-3835-5591
    my bad i checked and its $129.99cdn without tax, and $99.99US without tax...
     
  12. MysticGohan

    MysticGohan WiiChat Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    750
    Likes Received:
    9
    Location:
    pickering, Ontario Canada
    Wii Friend Code: 2476-7789-3835-5591
    2476-7789-3835-5591
    the one we have works... we use to have it connected to a come but then that comp crashed and now its not connected to anything, i use it wired something and wireless. my bro uses it wireless mostly so both work.
     
  13. gingerkid

    gingerkid Banned

    Joined:
    Mar 18, 2007
    Messages:
    306
    Likes Received:
    4
    do wireless bridges work for the 360 through the ethernet connection? i have one laying around that i used to use for my original xbox but my live account ran out and im getting a 360 in september.
     
  14. FR3344LL

    FR3344LL honesty is my only excuse

    Joined:
    May 15, 2007
    Messages:
    253
    Likes Received:
    8
    Location:
    WV8
    yes they do

    i've run two different linksys models WGA11B and WGA54G

    just remember to add the xbox's MAC to your routers access (if you're
    using MAC filtering).
     

Share This Page

Search tags for this page

ww3 lagging causes xbox live