Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

You can only use component cables on a HDTV?

Discussion in 'Nintendo Wii Hardware' started by itzzbalaez, Dec 7, 2006.

  1. itzzbalaez

    itzzbalaez WiiChat Member

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    97
    Likes Received:
    1
    I have a TV that my parents bought maybe 4 years ago. It isn't as flat as a HDTV, but it's pretty skinny and it has way better picture then the other TV's in my house. I don't know the specs on it, but I'm pretty sure it is 480p (or whatever it is). How would I find out if it supports 480p or what the component cables are for? My dad and mom wouldn't know because they are about as knowledgeable about electronics as my dog. So yea.. thanks.
     
  2. vagrant

    vagrant ₪ ۩ ₪

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    3,255
    Likes Received:
    26
    Location:
    Cedar Rapids, Iowa
    Wii Friend Code: 8573-5327-9660-0097
    8573-5327-9660-0097
    EDTV or HDTV allows for 480p. %90 of the time if it is HDTV it will have the hdtv logo on the front of the tv. Or a quick way to check, do you even have component inputs on the tv? If you do, then next google your tv and see if it is an EDTV or HDTV.

    But if it is a tube crt.....and not a flatscreen....then no, it will not play 480p.
     
  3. Link_of_Hyrule

    Link_of_Hyrule Unofficial WiiChat Helper

    Joined:
    Jul 20, 2006
    Messages:
    800
    Likes Received:
    6
    Location:
    Athens, AL
    Wii Friend Code: 7114-5214-3386-2022
    7114-5214-3386-2022
    have you tried looking on the back of your tv to see if it had component input ports or what ever you would call them?

    EDIT:
    lol sorry i didn't read the last post
     
  4. itzzbalaez

    itzzbalaez WiiChat Member

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    97
    Likes Received:
    1
    I have no idea wha component cables look like. Are they the big ass wires?
     
  5. csiguy4u

    csiguy4u WiiMaster

    Joined:
    Nov 6, 2006
    Messages:
    1,174
    Likes Received:
    2
    Location:
    Oklahoma City, OK
  6. 04bBDriver

    04bBDriver WiiChat Member

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Location:
    san antonio
    Wii Friend Code: 8822-4739-3284-9139
    8822-4739-3284-9139
    i took my Wii to a friends house
    he just bought a new 42" HDTV Westinghouse
    used the bundle RCA's and it looked ok to me
    probably nicer with the Component Cables
    but i have a crappy tv.......:frown2:
     
  7. sracer

    sracer WiiChat Member

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    55
    Likes Received:
    1
    Location:
    Prescott Valley, AZ
    No, component cables aren't only for HDTV. Component cables can be used on any TV that has component inputs. (Red Green Blue phono jacks for video) A Wii will look better using component cables even on a "regular" TV with component inputs.
     
  8. vagrant

    vagrant ₪ ۩ ₪

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    3,255
    Likes Received:
    26
    Location:
    Cedar Rapids, Iowa
    Wii Friend Code: 8573-5327-9660-0097
    8573-5327-9660-0097
    he is asking if he can get 480p.
     
  9. wii love gamin

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    302
    Likes Received:
    1
    Location:
    Dead
    i have an hdpj (high definition projector) and component cables so its gonna look sweet on that christmas morning which is only 17 days and 1 hour away
     
  10. nemo87

    nemo87 I Wii standing up

    Joined:
    Oct 13, 2006
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    yes, if your tv has component inputs, by all means use them.

    I have a newer regular trueFlat Tv, and i was running my dvd player off of rca cables, but then realized that i had component outputs on my dvd player, so i bought some cables, and man what a difference.
    I'm waiting till Wii component cables get a little more common, and till i can get some money to buy mine.
     

Share This Page

Search tags for this page

can i use composite cables on hdtv

,

can i use the wii component cable on hd tv.

,

can nintendo wii use component cables

,

can you use regualar component cables with a tv that only has the hd component ports

,

can you view hdtv using component cables

,

component on tv only has three ports

,

does the lg tv only use component cables

,

how to use hd component cables on a crt

,

my wii will not have a picture on my hdtv only tube

,

tv only has component cables