Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

connecting

Discussion in 'Xbox Consoles' started by Yellow_Wii, May 13, 2007.

  1. Yellow_Wii

    Yellow_Wii wii owner since release

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    998
    Likes Received:
    7
    i have crackdown and my internet cable and really want to see this halo 3 beta. My 360 reads that the wire's there but the ip address wont be discovered!
    i inserted my ip address manually but i dont have a clue what the gateway and subnet mask is...


    gah, what shall i do?
     
  2. Celestial

    Celestial WiiChat Member

    Joined:
    Feb 13, 2007
    Messages:
    1,396
    Likes Received:
    27
    Location:
    London, England
    Wii Friend Code: 3049-9371-2306-9680
    3049-9371-2306-9680
    Whenever my IP adress isn't found I just unplug the broadband and plug it in again... normally works for me, other than that, I don't have a clue, sorryy..


    Need Help
    My friend got his 360 but he can't set live up, it goes through passed the IP adress and is successful till it reaches the "MTU" thing, does anyone know how to fix it?
     
    #2 Celestial, May 13, 2007
    Last edited: May 13, 2007
  3. The_Mitch

    The_Mitch UNACCEPTABLE

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    3,144
    Likes Received:
    47
    Location:
    Milford Ohio
    Wii Friend Code: 2025-2025-2025-2025
    2025-2025-2025-2025
    are you plugged into a router? if your running directly from your modem then you either A) need to unplug your PC from the internet so your xbox can use the IP address or b) buy a second IP address (which is more than a router so thats the stupid way). also you wont be able to play the beta untill the 16th. like i said in my other thread, a friend of mine knows some people at Bungie and got me and my other friends on some private forums invites to the Family and Friends beta
     
  4. Yellow_Wii

    Yellow_Wii wii owner since release

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    998
    Likes Received:
    7
    ok i dont have a clue about the computer language so i will use 'my computer' language. I have plugged one end of the ethanet cable to my 360 and one into the back of the ' box that turns on teh computer ' lol. Then i turn my internet on and turn on my 360. I click the xbox live on the dashboard. I join. It comes up with a message saying i cant connect, then with one saying configure settings ( or something ). Connection test. It reads it and says, wired. Then moves onto the ip address and says failed.

    Thats as far as ive got. Ow and mitch if i unplug my internet from teh pc then i wont be able to go on teh internet on the pc?

    sorry, i'm a retard lol
     
  5. The_Mitch

    The_Mitch UNACCEPTABLE

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    3,144
    Likes Received:
    47
    Location:
    Milford Ohio
    Wii Friend Code: 2025-2025-2025-2025
    2025-2025-2025-2025
    so your xbox is hooked into your PC? that will not work. you need a router in order to split the internet connection between 2 diffrent PC's (or xbox's or w/e you need connected to the internet)
     
  6. Yellow_Wii

    Yellow_Wii wii owner since release

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    998
    Likes Received:
    7
    dont worry, with cleaver thinking ive got it hooked up and working ! yay
     
  7. lackluster dj

    lackluster dj WiiChat Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    155
    Likes Received:
    3
    Location:
    Saytown, TX
    i just bought a 360 this weekend and i will be trying to get it online when i get home from work this evening.

    i was planning on picking up a usb to ethernet cable and just running an ethernet cable from my pc to the xbox. my pc is connected directly to the modem. i figured the usb cable/converter would split the connection.

    but, from what you're saying i might be out of luck goin this route huh?
     
  8. no1cubehead

    no1cubehead WiiChat Member

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Wii Friend Code: 4402-3579-0012-8105
    4402-3579-0012-8105
    in my experience: YOU DONT NEED A ROUTER

    right click your internet connection-properties-advanced- enable internet connection sharing.

    lackluster, do you have a usb modem? if you do just run the ethernet cable to your xbox after doing what i said.

    hope it helps
     
  9. The_Mitch

    The_Mitch UNACCEPTABLE

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    3,144
    Likes Received:
    47
    Location:
    Milford Ohio
    Wii Friend Code: 2025-2025-2025-2025
    2025-2025-2025-2025
    that will ONLY work if your ISP is giving you 2 or more IP addresses or if your modem is like my old DSL modem and has a built in router. if your modem also doubles as a router, you can connect directly to the modem or to the PC VIA connection sharing and it will work but if you dont have a modem with a built in router, you MUST buy a router to split the connection
     
  10. no1cubehead

    no1cubehead WiiChat Member

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Wii Friend Code: 4402-3579-0012-8105
    4402-3579-0012-8105

    i used to have this one http://www.voyager.bt.com/usb_modems/voyager_105/product_info.htm

    using this method http://www.xbox.com/en-US/support/connecttolive/xbox360/connectionmethods/windowsics.htm
     
  11. lackluster dj

    lackluster dj WiiChat Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    155
    Likes Received:
    3
    Location:
    Saytown, TX
    dunno if it's a usb modem, but it does have a usb port on the back of it....does that make it a usb modem? it's not the rectangular usb port you'd find on a pc monitor or the front of a computer, it's the other end, the more square-shaped one.
     
  12. Yellow_Wii

    Yellow_Wii wii owner since release

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    998
    Likes Received:
    7
    WOO HOO! just been on gears of war online! \added a freind, chatted, played etc i downloaded something for crackdown, but halo 2 wont work online?

    it says something about i have got an important message from xbox live, i might need to mannage something or other...
     

Share This Page