Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Wii *usually* doesnt connect to the internet?

Discussion in 'Nintendo Wii Online' started by Bluud, Dec 10, 2006.

  1. Bluud

    Bluud WiiChat Member

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I am having problems connecting the Wii to the internet.

    I have a Netgear DG834Gv2 router, and connect with my PC's, laptop and my DS flawlessly.

    My new Wii usually comes up with an error saying cannot connect to the internet though. It has worked once or twice but now doesnt seem to work at all.

    It connects fine to another belkin router that is unsecured nearby though..

    The fact it worked once yesterday makes me think all settings must be correct so I am completely confused!

    The signal strength on the access point list is always maximum so it cannot be that.

    Anyone else have a netgear router? Help!
     
  2. vagrant

    vagrant ₪ ۩ ₪

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    3,255
    Likes Received:
    26
    Location:
    Cedar Rapids, Iowa
    Wii Friend Code: 8573-5327-9660-0097
    8573-5327-9660-0097
    If the firmware is not the brand spanking newest on the router, it will not work.
     
  3. Bluud

    Bluud WiiChat Member

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    are you sure about this?
     
  4. vagrant

    vagrant ₪ ۩ ₪

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    3,255
    Likes Received:
    26
    Location:
    Cedar Rapids, Iowa
    Wii Friend Code: 8573-5327-9660-0097
    8573-5327-9660-0097
    Very. Same thing with Linksys.

    I was using a netgear router that crapped out on me over a years time, kept resetting itself, and so I bought a brand new latest version linksys, and the wii wouldn't connect, until that is, I upgraded the firmware on the router.
     
  5. eko

    eko WiiChat Member

    Joined:
    Nov 24, 2006
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Location:
    md
    I have had my linksys for about 3 years and never updated teh firmware (I know shame on me) but my wii doesnt have connection problems. Although updating your firmware could help the problem if all else fails.

    It could also be having a problem if lets say you were using the default setting on your router and its connection was still callt default or linksys and lets say your neighbor did the same thing. If your wii was picking up different connections at different times it could deffinatly have connections problems, just a thought
     
  6. Bluud

    Bluud WiiChat Member

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    no its got a WEP encryption and a unique SSID name.

    I will try updating the firmware....
     
  7. vagrant

    vagrant ₪ ۩ ₪

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    3,255
    Likes Received:
    26
    Location:
    Cedar Rapids, Iowa
    Wii Friend Code: 8573-5327-9660-0097
    8573-5327-9660-0097
    I've tried the 54g versions 3-6 and all of them wouldn't work until updated. Even the version 6 I am using now. Or the netgear I was using.

    So it could very well be that.
     
    #7 vagrant, Dec 10, 2006
    Last edited: Dec 10, 2006
  8. Bluud

    Bluud WiiChat Member

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    i have upgraded the firmware and it STILL doesnt connect most of the time. I need to stress it works SOMETIMES (like about 1 in 15 tries)

    I get this error code 51330:
    Unable to connect to the internet. Choose settings and confirm your connection.

    PLEASE can anyone tell me what else is required to get this to work. It connects to next door's unsecured wireless router fine!
     
  9. vagrant

    vagrant ₪ ۩ ₪

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    3,255
    Likes Received:
    26
    Location:
    Cedar Rapids, Iowa
    Wii Friend Code: 8573-5327-9660-0097
    8573-5327-9660-0097
    Take off your wep key. Or make sure in your router settings the key you typed into the wii is the key you have selected on the router.

    And if you are using 128 bit, try 64 bit.
     
  10. Bluud

    Bluud WiiChat Member

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    ok i restored factory defaults and re-setup my box with teh same SSID and WEP key it had before and now it works!!! :)

    Maybe it was just the channel number as now its back on the default channel 11...

    still strange though. Bad very happy now that it works!
     

Share This Page

Search tags for this page
connecting nintendo wii to internet problems
,
how to conect a wii to internet
,
how to connect to the internet for the wii
,

how to connect wii to internet

,

how to connect wii to the internet

,
problem connecting wii to internet netgear
,
router and wii doesnt always work
,
where is the connect to the internet on the wii
,

wii connected to the internet yesterday but not today

,
wii internet worked yesterday but not today