Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Component Cable Issue

Discussion in 'Nintendo Wii Hardware' started by spicka, Feb 15, 2007.

  1. spicka

    spicka Beastin By Nature!

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    691
    Likes Received:
    8
    Location:
    Wilmington, NC
    Ok i just got these cables http://penguinunited.com/proddetail.php?prod=PU_008 and i have this tv in my room http://www.amazon.com/Philips-17PF8946A-HDTV-Ready-LCD-Flat-Panel/dp/B00021ZVLU

    I can hook the cables up in hd on my bros tv, and when i to hook up the cables up to my tv they work fine but when i switch the settings to hd the screen it gets super blury and distorted and it starts scrooling down the screen over and over, then i have to plug it in to my bros tv and switch it back to SD. I hae tried everything i can think of but it wont work:mad5: :mad5: :mad5:

    HELP!
     
  2. spicka

    spicka Beastin By Nature!

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    691
    Likes Received:
    8
    Location:
    Wilmington, NC
    anyone know what could be wrong?
     
  3. blueradio

    blueradio get crunk.

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    6
    Location:
    Cleveland.
    Wii Friend Code: 6390-2874-0535-4544
    6390-2874-0535-4544
    I really don't know what to tell ya.
    I'm sorry but from what I've read those should work with that TV.
    Do you have the cables in the right spot?
    Like input. Did you place it in the 480P slots?
    That could be it.
     
  4. GaryT85

    GaryT85 Super Gario

    Joined:
    Jan 9, 2007
    Messages:
    547
    Likes Received:
    2
    Location:
    Langley, Berks
    that amazon ad says your tv should support the 480p signal.

    SO - plug the wii into your tv, set it 480p and ignore the blurry/messed up screen right away.

    what i would think should sort you out is changing the TV settings. while the wii is giving out the 480p signal, and the tv is capable, the tv might not automatically switch to display it.

    i cant give specific instructions as i dont own a philips tv, but it sounds like that is what you need to do
     
  5. krenshaw

    krenshaw old skool

    Joined:
    Feb 1, 2007
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    i have a philips tv as well.. not the same but i have the same issue.. mine is a little older, though it is supposed to support EDTV.. i get the same thing with my component cables, so i'm currently just running the components with the standard signal until somebody figures out the problem.. if there is a way to change to different signal on the tv, i have no clue how to o it..
     
  6. spicka

    spicka Beastin By Nature!

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    691
    Likes Received:
    8
    Location:
    Wilmington, NC
    I know for sure that they are in the 480p slots, and i am almost positive that they are in the right spot

    gosh this stinks :(
     
  7. fender13

    fender13 MY WII IS HUGE!!!

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Location:
    Your Face!!
    Wii Friend Code: 7859-3079-5455-6670
    7859-3079-5455-6670
    I got a mitsubishi rear projection 1080i, and i was wondering if it is worth it. Is 480p much difference from standard. It would be awesome to play madden on a 65" in. cant imagine using a 360 on it. and it says on the cable box progressive scan, whats that.
     

Share This Page

Search tags for this page

phillips 17pf89 hdtv