Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Frustrated

Discussion in 'Nintendo Wii Hardware' started by MAWii, Jun 7, 2010.

  1. MAWii

    MAWii WiiChat Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have a Wii plugged into my Denon AVR 1910 surround receiver using the Nintendo Wii branded component cable option for my console. I am getting sound, but I have to turn the volume up extremely high - something that Denon doesn't recommend. All other components using this Denon don't have low volume issues. For example, when I switch back to watching TV I have to turn the volume back down significantly to listen at an appropriate level. So this is an issue isolated to the Wii

    I believe that everything is plugged in properly and all my settings on the surround receiver are set properly. I've also set the Wii console to 'surround.' I've even tried plugging another Wii console into my whole system - same issue. I've called Nintendo tech support and they didn't have a solution - they said this isn't a known issue. Sort of hard to believe. I've read online here and there about people having low volume issues when using surround sound with their Wii.

    I'd appreciate any and all thoughts. Many thanks.
     
  2. daisyJ27

    daisyJ27 Angel Of Chaos

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    1,193
    Likes Received:
    0
    Wii Friend Code: 0000-0000-0000-0000
    0000-0000-0000-0000
    how many tv's do you have in yoyr house? im basically saying try it on another tv. I have stereo and it works fine
     
  3. MAWii

    MAWii WiiChat Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply daisyJ27. I'll try hooking the Wii up to another TV to rule out a defective component cable or console. Although, I did try another Wii console in the same setup and still had the problem - I also tried the composite cables in the same system (swapping out the component) and actually got no sound - components did give me sound, just at very low level.

    Appreciate any and all continued feedback.
     
  4. daisyJ27

    daisyJ27 Angel Of Chaos

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    1,193
    Likes Received:
    0
    Wii Friend Code: 0000-0000-0000-0000
    0000-0000-0000-0000
    It sounds like the first tv you hook it up to is the problem



    Some Tv's have low volume that may be why its like that
     
  5. FloYdian

    FloYdian ....

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Messages:
    765
    Likes Received:
    1
    Location:
    CA
    its your dennon..

    just hook it up straight to your tv.
     

Share This Page

Search tags for this page
avr 1910 no sound wii
,
denon component wii no sound
,
how turn the volume up on a wii
,

low volume wii component

,
nintendo wii denon avr 1910
,
nintendo wii, low sound volume
,
tv volume too high when wii is on and can't lower the volume
,
wii low volume component
,
wii volume really low
,

wii volume too low