Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

some jpegs working and others not....

Discussion in 'Nintendo Wii Chat' started by evil_ss, Nov 2, 2007.

  1. evil_ss

    evil_ss WiiChat Member

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ive got some of my jpegs to work on the wii but some unknown reason others do not. Id there any reason why some jpegs work and other do not?. Its just really stumped me
     
  2. evil_ss

    evil_ss WiiChat Member

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    any ideas people?
     
  3. [DT]

    [DT] Gearhead Surf Coder

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    1,314
    Likes Received:
    28
    Location:
    Vilano Beach, FL
    Are they not being recognized at all? (No thumbnail in the image browser or a faulty thumbnail?). I'm assuming you have them all at the same directory/folder level.

    My money would be on them having funky header bytes that's preventing the Wii OS from handing them properly - this could be (this is highly speculative on my part) from being processed through some image editing app, or a bulk/batch resizing/re-sampling app?

    If you can ID one that's not working, open it on your PC (no idea if these were copied over from a PC, or the SD card was loaded directly from your camera?) - resave it to the card, see if that clears up the file format.

    Any other info would be helpful to debug this too.

    ~DT
     
  4. JAKE196

    JAKE196 Cogito Ergo Sum

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Messages:
    1,720
    Likes Received:
    15
    Location:
    Williamsburg, VA (U.S.A.)
    yeah i had the same problem, i tried putting them on again but it didn't work.
     
  5. Croyzers

    Croyzers WiiChat Member

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    I had the same problem back in February but then one of the wii updates fixed it.

    Have you downloaded all the wii firmware updates?
     
  6. tomass999

    tomass999 wii60

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    s yorkshire
    I've had this problem before. Paste the picture you want into paint. then save it as a jpeg file. it worked for me. hope it helps!
     
  7. evil_ss

    evil_ss WiiChat Member

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    correct there no recognised at all, in the wii menu some of them just come up as '?', but there all in the jpeg format and i havnt renamed any of them, there still the same generic name the camera gives them.
    I havnt got a wireless connection so no updates as yet.
    Ill have to try renaming them and see what happens.
     
  8. [DT]

    [DT] Gearhead Surf Coder

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    1,314
    Likes Received:
    28
    Location:
    Vilano Beach, FL
    If they're direct from your camera without passing through a PC (or photoediting) then that's extra weird. Are they at a different resolution than the others? (That doesn't make a whole lot of sense, but just tossing some ideas around).

    I mean barring some *random* change in the file structure that prevents the Wii from reading them, there has to be some difference between pics you can view and pics you can't.

    Off the top of my head:

    - Resolution / density [bpp]
    - Compression
    - Filename
    - File structure

    That last item I would normally suspect would come from moving them off the camera to a PC and editing them. Does you camera have support for imbedded preview/thumbnail of some sort? I mean, there's a dozen JPG versions.
     

Share This Page