Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Wii not working after wierd sound? Please Help!

Discussion in 'Nintendo Wii Gaming' started by AbhiKap55, Oct 30, 2013.

  1. AbhiKap55

    AbhiKap55 WiiChat Member

    Joined:
    Oct 30, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hey guys, AbhiKap55 here

    I'm not sure if this thread is in the right place but I couldn't find any place to post it so I put it here - admin, please feel free to move this thread to the correct spot.

    So I bought my Wii in the US many years ago and we recently moved to Malaysia. Here, I tried connecting it to my TV. The plug points are different here so I used an adapter. After plugging it in, I heard a weird explosion type of sound (not really explosion, but similar and much less loud) after that, the Wii does not turn on and the light is not turning on.

    What happened and how can I fix it?

    Thanks! I need help immediately!
     
  2. PlazmaLink

    PlazmaLink Evil's Bane

    Joined:
    Jun 30, 2013
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Location:
    Umongst the Octoroks
    Wii Friend Code: 0099-0200-0500-1000
    0099-0200-0500-1000
    I'd suspect region locking, though the explosion is a bit drastic, even for Nintendo.
     
  3. Splash_King

    Splash_King The Scrubbiest of Hunters

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    16,352
    Likes Received:
    3
    Location:
    Lostlorn Forest
    Wii Friend Code: 0129-0129-0129-0129
    0129-0129-0129-0129
    [STRIKE]That ain't at all drastic for Ninty.[/STRIKE]

    Somethin' shorted out. You used an adapter, but did ya also use a transformer? Voltage is can be higher or lower in different parts of the world, so I'm pretty sure if you didn't use a transformer, that's the problem.

    If the outlet still works (test it with other things), you might just need a replacement AC adapter for your Wii... and the aforementioned transformer to prevent a repeat.
     

Share This Page