Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Wii problems connecting to wireless channel

Discussion in 'Nintendo Wii Online' started by Burgerking, Jun 8, 2007.

  1. Burgerking

    Burgerking WiiChat Member

    Joined:
    Jun 8, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    So, my Wii online works fine, first off. Although, every single time I turn off my Wii and start it up again, in order to go online wirelessly I need to change my routers wireless channel on my PC. It's a huge pain and I don't know why it does this. Fortuanetly, I can fix it and get online, it's weird though, because it doesn't matter what wireless channel it is, as long as it's different than the one it's currently on.

    Is there a way to make the Wii just ACCEPT one channel forever rather than just once or am I doomed to change the damn channel everytime I want a new VC game?
     
  2. FR3344LL

    FR3344LL honesty is my only excuse

    Joined:
    May 15, 2007
    Messages:
    253
    Likes Received:
    8
    Location:
    WV8
    hmmm....'tis strange.

    tbh, it's wierd how the Wii accepts wifi.

    i've seen (on many occasions) pc's connected to routers whereby both devices have used different channels.

    what router are you using?

    is it running the latest firmware?
     
  3. ciper

    ciper

    Joined:
    May 1, 2007
    Messages:
    2,008
    Likes Received:
    41
    Location:
    ▐▄█▀█▄▌
    Did you disable SSID broadcast on the router?
     
  4. Burgerking

    Burgerking WiiChat Member

    Joined:
    Jun 8, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    No, it is enabled.

    And it's a Linksys Wireless-B BEFW11S4 model. I believe it's at the current firmwire...
     
  5. allstar2b87

    allstar2b87 Allstar Mario Player

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    246
    Likes Received:
    3
    Location:
    Canada
    Wii Friend Code: 3201-2736-5122-4454
    3201-2736-5122-4454
    yes..that is very strange...have you looked on the nintendo site for the exact way to have it set up?...my other computer upstairs does the same thing when we turn it on and off it loses the info from my main computer...i took the SSID broadcast off...changed the channels...made sure my ssid name wasn't default....all those kinda things and now its good to go.....everything has to be perfect..well atleast with mine...i have the dlink wireless router
     

Share This Page

Search tags for this page

my wii ssid code

,

ssid number for wii

,
what is a ssid code
,
what is my ssid for wii
,

what is my ssid number for wii

,
what is ssid number on wii
,
what wireless channel i am connecting
,
where can i find my ssid code for the wii
,
where can i find my ssid for my wii
,

wii wireless channel