Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Important question!

Discussion in 'Nintendo Wii Chat' started by cyberzomby, Nov 2, 2007.

  1. cyberzomby

    cyberzomby OH NOES! A PICTURE

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    1,102
    Likes Received:
    9
    Location:
    Netherlands
    Wii Friend Code: 4855-3513-2198-8739
    4855-3513-2198-8739
    Hey Guys,

    for a few weeks now I want to buy a certain USB-device that allows me to record my wii games on my laptop. However Im not sure if that device allows me to that. It is intended to record camcorders, it has got the yellow red and white plug on it.

    So my reasoning ( and my dads ) is that the wii signal is the same as the camcorder. It would not matter to that device if its a camcorder signal it records or the same red yellow white wires from my wii?

    Is this correct?
     
  2. FRuMMaGe

    FRuMMaGe Waluigi's #1 Fan!

    Joined:
    Dec 18, 2006
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    71
    Location:
    England
    Wii Friend Code: 2482-6460-3144-9934
    2482-6460-3144-9934
    The input is standardised, so yes. It will work for all devices that use the red-white-yellow input.

    Make sure it supports PAL though.
     
  3. cyberzomby

    cyberzomby OH NOES! A PICTURE

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    1,102
    Likes Received:
    9
    Location:
    Netherlands
    Wii Friend Code: 4855-3513-2198-8739
    4855-3513-2198-8739
    Thanks a lot! Im going to get it this afternoon! Its a dutch shop so I gues it will support pal :)
    Than all I need is a splitter so I can game on my tv while my laptop records ;)
     
  4. FRuMMaGe

    FRuMMaGe Waluigi's #1 Fan!

    Joined:
    Dec 18, 2006
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    71
    Location:
    England
    Wii Friend Code: 2482-6460-3144-9934
    2482-6460-3144-9934
    Nice. A splitter shouldn't be too expensive.

    However, it might be better (if your laptop has a screen-out port) to route it from your laptop to your tv, rather than use a splitter.
     
  5. Bigred

    Bigred Homework!

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    297
    Likes Received:
    2
    Location:
    CA
    i don't think so... that might cause lag if the laptop processes the information then exports it. a splitter will be fine.
     
  6. FRuMMaGe

    FRuMMaGe Waluigi's #1 Fan!

    Joined:
    Dec 18, 2006
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    71
    Location:
    England
    Wii Friend Code: 2482-6460-3144-9934
    2482-6460-3144-9934
    Depends on the graphics card and processor.

    My laptop does it fine. Specs are:
    160GB hard drive
    Intel Core 2 Duo 1.86ghz
    2GB ram
    Intel 945G intergrated graphics card
     
  7. Lamar/TBD

    Lamar/TBD Computer animator

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    100
    Likes Received:
    5
    Location:
    Best of England: Suffolk
  8. cyberzomby

    cyberzomby OH NOES! A PICTURE

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    1,102
    Likes Received:
    9
    Location:
    Netherlands
    Wii Friend Code: 4855-3513-2198-8739
    4855-3513-2198-8739
    Yea mine has 1 gig of ram. I bought it and it works!! Uploading my first video as we speak :D

    Thanks for the suggestion of routing it to my tv but Im afraid that I will get some lag sometimes. Its not that common just when theres some other things going on on my laptop. And its only a tiny fraction but I just want to play normaly ;)
     

Share This Page